Beltér Festék Otthon, lakás

Színek kavalkádja – Platinum beltéri falfesték

Ha szeretnénk megújítani, feldobni otthonunk megjelenését, sokszor elegendő egy új szín a falon, melyet akár magunk is kivitelezhetünk, bár szakembert hívni gyorsabb és kényelmesebb döntés.
Ebben az esetben is meghatározhatjuk, milyen festéket használjanak. Válasszunk a Polifarbe Platinum prémium minőségű falfestékek közül, hisz 2014-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíjjat.

 

A Polifarbe Platinum falfestékek a szivárvány minden színében megtalálhatóak. A felvihető új vakolt felületekre, régi festett felületekre, gipszkartonra és tapéta festésére is alkalmas.

 

A Polifarbe Platinum falfestékek bevonata:lila-sárga1
matt felületet eredményez,
– rendkívül tartós,
könnyen tisztítható.

A festés és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést!

Figyeljünk arra, hogy két réteg felvitele között legalább 3-4 óra száradási időt kell biztosítani. A termékkel nem lehet dolgozni +5°C-nál alacsonyabb hőmérsékleten.

 

Felhasználása:

A festéket felhasználás előtt alaposan fel kell keverni. A felületnek megfelelő szilárdságúnak, száraznak, por- olaj- és zsírmentesnek kell lennie. A régi bevonatoknál a laza, leváló részeket ( táskásodás ) kaparással, csiszolással el kell távolítani és a falfelületet gletteléssel ki kell javítani.

polifarbe-platinum-2A megfelelően előkészített falfelületre egy, vagy maximum két rétegben szükséges a festéket felfesteni.
A festéket nem kell hígítani, ám ha mégis szükséges, 5-10%-ban hígítható.

A Polifarbe Platinum falfestékek felvihetők:
– ecsettel,
– finom szőrű hengerrel,
– illetve a tv-ből is jól ismert Euro 2000 festékfelhordó eszközzel.

Színválaszték (a teljesség igénye nélkül):

– Kékszinek
– Zöld
– Barack
– Narancs
– Fehér
– Sárga
– Piros
– Lila
– Rózsaszín
– Krém

 

Érdmes, már-már fontos tudnunk:

Polifarbe Platinum falfestékekről, hogy a 2011 tavaszi gyártásnál már NEM adtak hozzá formaldelhidet. A formaldehid egy kellemetlen, csípős szagú, szobahőmérsékleten gáz formában létező kémiai vegyület. A légkörben található metánból és egyéb szénhidrogénekből, napfény és oxigén hatására keletkezik.
Előfordulása: erdőtüzekben, cigarettafüstben, kipufogógázokban egyaránt, a szmog egyik összetevője. A formaldehid számos vegyület előállításához szükséges. Arra érzékenyebbeknél erőteljes allergiás, asztmatikus reakciókat válthat ki.
Az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutatási Hivatala 2004-ben rákkeltő hatású anyaggá nyilvánította. (Bár a rákkeltő hatás csak korlátozott mértékben bizonyított.) Belélegezve, bőrrel érintkezve mérgező, égési sérülést okoz. A légtérből belélegezve az orrnyálkahártya veszi fel, az anyag perceken belül lebomlik.
Irritálja a szem és a felső légutak nyálkahártyáját is. Tünetei: égő, viszkető szemek, szúró érzés az orrban és a torokban, vízszerű orrfolyás vagy az orr eldugulása, illetve fejfájás, fáradtság, és rossz közérzet is kialakulhat. Ha nő a koncentrációja, a panaszok is erősödnek.

A Polifarbe Platinum falfesték a legmegfelelőbb választás otthonunk festésére, hisz a szivárvány minden színében megtalálható, sokoldalú a felhasználása, valamint nem tartalmaz egészségre káros felszabaduló gázokat.

 

Read previous post:
Sikkes elegancia – Zalakerámia Budapest termékcsalád

Magyarországon hagyományosan népszerűek a márványmintás burkolólapok, hiszen ezek esztétikus és elegáns belső tereket teremtenek. Az utóbbi évek trendjei alapján a...

Close