Beltér Fűtés Otthon, lakás

Kényelmes fűtés, tiszta fűtőanyag: fabrikett

Fabrikkettel fűteni egyszerű és tiszta, fűtőértéke magas, minősége állandó. Mind e mellett természetes alapanyagokból készül, idegen kötőanyag felhasználása nélkül. A fabrikett tehát környezetre, valamint az egészségre káros anyagokat nem tartalmaz.

A fabrikettek tüzelésre kész állapotban kerülnek forgalomba, így szárítást nem igényelnek, azonnal felhasználhatók. Kicsi, szabályos méretének köszönhetően könnyedén, kis helyen, rendezetten tárolható. Megvásárolható általában 10 kg-os csomagokban, vagy akár raklapos mennyiségben is.

fabrikett-futesA fabrikett szabályos formázásának köszönhetően egyszerűen, egyenletesen adagolható a tűzre.

Mint minden fűtőanyagot, a fabrikettet is meg kell szoknunk, ki kell tapasztalnunk a vele való fűtést. Érdemes kísérletezgetni, hogy tapasztalatunk alapján is megtanuljuk használni a fabrikettet, hiszen minden fűtőeszköz máshogy működik.

Fabrikettel való fűtés esetén általános érvényű, hogy a begyújtást kis mennyiséggel kell kezdeni, majd a begyulladt tüzet fokozatosan kell pakolni, táplálni. A begyulladáskor nagyobb szellőzést kell biztosítani a tűztérnek, majd amikor már átizzott az anyag, a szellőzést csökkenteni kell.

A fabrikett nagyon könnyen begyullad, hosszú ideig ég, és nem elhagynagolható, hogy kevés hamut hagy maga után, valamint nem kormol! Kényelmes tárolás, fűtés, koszmentesen!

 

fabrikett-bukkA fabrikett természetes alapanyagokból készül préseléssel: faforgács, faapríték, erdészeti melléktermékek felhasználásával. Lebomlik a víz és a napfény hatására, mivel idegen kötőanyagot nem tartalmaz. A fa ismert tulajdonsága, hogy  nincsen benne kén, így füstje a környezetre káros kéndioxidot nem tartalmaz.

Nedvességtartalma nagyon alacsony (kb. 10%), aminek köszönhetően könnyebben ég, nagyobb hatásfokkal. Fűtőértéke igen magas, kb. kétszerese az átlagos tűzifának, e mellett azoban hamutartalma kicsi.

Fabrikettel fűthetünk minden olyan fűtőberendezésben, amelyben fával és/vagy szénnel lehet fűteni. Leginkább kandallóba és cserépkályhába ajánlott, de vegyestüzelésű kazánban is használható.

A tűzteret legfeljebb 50%-ban szabad csak feltölteni!

fabrikett-bukk-csomagoltA fabrikett tehát kényelmesen haszánlható, kis helyen tárolható fűtőanyag, melynek fűtőértéke igen magas, ám a környezetre káros anyagoktól mégis mentes.

 

Próbáljuk ki bátran a fabrikettel való fűtést, meg leszünk elégedve tiszta, könnyű felhasználhatóságával, fűtőértékével.

 

Read previous post:
Hívogató légkör – Zalakerámia Rondo fürdőszobai család

A Zalakerámia Rondo kollekció klasszikus bézs, és melegséget sugárzó terrakotta árnyalataival a hívogató, kellemes hangulatot árasztó fürdőszobára vágyók tökéletes hidegburkolata....

Close