Beltér Burkolat Csempe Festék Fürdőszoba Otthon, lakás Padlólap

Fürdőszobák és színek – Piros

A piros, vagy éppen a vörös színben pompázó fürdőszobák tulajdonosai kétségtelenül az átlagnál nagyobb merészséggel bírnak. Ezek az árnyalatok a szenvedély megtestesítői, tüzességükkel nagy hatást gyakorolnak az érzelmeinkre.

Már ha csak egy-két kiegészítő képviseli a fürdőszobában a piros színt, az is rendkívüli figyelemfelkeltő erővel bír. De ha az egész helyiséget tölti be ez az erős árnylat, akkor valami egészen bámulatos, lehengerlő hangulatot alakíthatunk ki.

piros3A piros színek használatával, legyen szó akár a padlóról, akár a falfelületekről, akár a kiegészítőkről, az unalmas fürdőszobát el lehet felejteni.

Ezek a temperamentumos árnyalatok bebizonyítják, hogy a színeknek mekkora erejük van. Egy piros fürdőszoba lenyűgözően inspiráló hatású lehet, mely feltüzeli az érzékeket, áramlik belőle az energia, ezzel űzve el a bágyadtságot.

Ráadásul a piros robbanásszerű lendületével, elképesztően hatásos megjelenésével feldobja a fürdőszoba egészét, ez a vizuális gazdagság izgalommal tölti meg a teret.

Persze ha nem célunk a lehengerlő stílusú fürdőszoba kialakítása, akkor is ki tudjuk aknázni a piros melegségét más színekkel kombinálva.

sky2Például ha a fürdőszoba nagyobb felületeit fehérrel borítjuk, és csak kisebb területeken, kiegészítőkön, csaptelepeken jelenik meg a piros, egyszerre élvezhetjük a tisztaságot sugárzó fürdőszoba előnyeit, valamint az üdítő színfoltokban megjelenő, életteli piros elemeket.

piros4Ezzel a variációval máris egy teljesen más stílust értünk el, mely egy finomabb összeállítás, de mégis jól érvényesül a hangsúlyos piros szín életerős hangulata.

A piros fürdőszoba mindig mesél a tulajdonosa személyiségéről. Általános választásnak korántsem nevezhető. A harmonikus összkép kialakítása sem egyszerű vele, de éppen ezért ad rendkívüli teret a kreativitás és az inspiráció kihasználására. Arra, hogy olyan fürdőszobát álmodjunk meg, amely a későbbiekben az ihletadó paradicsom lehet az otthonunkban.

 

Read previous post:
Fürdőszobák és színek – Zöld

A fürdőszoba megtervezésekor számtalan dolgot kell megfontolni annak érdekében, hogy a végeredmény kényelmes, ugyanakkor lenyűgöző látványt nyújtó legyen. De az...

Close