Beltér Burkolat Otthon, lakás Padlólap

Laminált padló tisztítása – tévhit!

Nagyon sokan azért szeretik a laminált padlót, mert úgymond igénytelennek vélik. Az igaz, hogy könnyen tisztítható, és könnyen tisztán tartható. Egyesek úgy vélekednek, hogy a laminált padló olyan a burkolatoknál, mint a kaktusz a növényeknél. Kevés odafigyeléssel is elvan a környezetünkben.

 

Tévedés! Ugyan úgy, mint a kaktuszokról így vélekedni, de ez egy másik téma.

laminalt_tisztitasA laminált padló nem igénytelen, igen is oda kell figyelni rá! Ám az igaz, hogy könnyen tisztítható, tisztán tartható. Az első, és talán a legelterjedtebb tévhit, hogy bő vízzel felmosható!

Nem egészen! A laminált padló ugyanis az illesztések mentén nem vízálló. Az állandó vizes felmosások hatására a laminált padló illesztései felpúposodnak, felhullámzanak, a víztől ugyanis megduzzadnak. Néhány, alig 1-2 év alatt szörnyű látvány tárulhat elénk otthonunkban, ha nem figyelünk oda.

laminalt_tisztitas2

 

A laminált padló kizárólag nedves (nem vizes!) ronggyal, moppal tisztítható, a padlóhoz gyártott tisztítószerrel. Kerüljük a súrolást, felkarcolhatjuk a felületet. Egy kis öblítő (igen, amit ruháinkhoz is használunk) adagolása a nedvesítő vízhez, és nem lesz csíkos a felület, és nem utolsó sorban friss, tiszta illat fog terjengeni a lakásban.

Kis odafigyeléssel az egyik legidőtállóbb, könnyen tisztítható, természetes hatású melegburkolat.

laminalt-parketta

Read previous post:
Lakberendezési tippek

Lakberendezési stílusokról könyvek, folyóiratok, blogok és tanfolyamok tömkelege beszél, sok-sok hasznos információt átadva az érdeklődőknek, ám most mégis próbáljuk röviden...

Close