Ablak, árnyékoló

Egészséges klíma a lakásban – Szellőztessen!

Környezetünkben, így lakásunkban, irodánkban  a jó közérzetet egyaránt meghatározza a levegő hőmérséklete, páratartalma és a friss, oxigéndús levegő jelenléte, ezért a szellőzés döntő tényező a beltéri klíma kialakításában, még a téli időszakban is!
Az elégtelen szellőzéssel rendelkező rossz épületek miatt egyre többen szenvednek allergiában és asztmában.

A zárt dobozra hasonlító lakások megakadályozzák, hogy a lakás „lélegezzen”, és rontják a ház lakóinak életkörülményeit.

Természetes szellőzés
A levegő természetes cserélődése a fenntartható életmód egyik alappillére. Azt jelenti, hogy a nedvesség és a porszemek aktív módon kikerülnek a lakásból, így otthona mindig friss és hívogató lesz.
A VELUX tetőtéri ablakok egyik fontos alkotórésze a beépített szellőzőnyílás, amely teljesen természetes módon gondoskodik a helyiség szellőztetéséről, anélkül, hogy az ablakot kinyitnánk.

Energiagazdálkodás
A meleg és a hideg levegő cseréjével járó energiaveszteséget nagyrészt az az energia fedezi, amelyet az ablaknak köszönhetően nyerünk. Ezenkívül a száraz levegőt mindig olcsóbb felmelegíteni, mint a nedveset.

Háttérszellőzés
A beépített szellőzőnyílás megnyitásával a folyamatos levegőcsere garantált. Ablakajánlat a tetőtérbe >>>

Kereszthuzat
A különböző tetősíkokon található ablakok egyidejű kinyitásával és a természetes légmozgások kihasználásával rövid idő alatt hatékonyan szellőztethet a szobában.

Kéményhatás
A házat néhány perc alatt teljesen át lehet szellőztetni az úgynevezett kéményhatás segítségével. Nyissa meg a tetőtéri ablakot és az egyik homlokzati ablakot, és a levegő egy szempillantás alatt kicserélődik. A ház megtartja a melegét, mivel a hőenergiát általában az építmény anyagai tárolják.

Rendszeres szellőztetés
Télen az ablak gyakori, rövid idejű (5-10 perces) kinyitásával a meleg levegő hidegebb friss levegőre cserélődik, olyan gyorsan, hogy a hő-energia nem szökik ki, és a beérkezett külső levegő hamar szobahőmérsékletűre emelkedik.

/Forrás: velux.hu /

 

Read previous post:
Burkolat a teraszra

Milyen teraszburkolatot válasszunk? Több burkolati kollekciót találunk, amely teraszok burkolására ideális. A terasz burkolatunknak fagyállónak, csúszásmentes felületű padlólapból álljanak. A...

Close