Beltér Konyha Otthon, lakás Szerszám

Polc a falra

Nem régiben szembesültünk azzal a ténnyel, hogy bizony hiányos a házi szerszámos láda. Nagyon is. Vásároltunk ugyanis egy fali polcot, nagyon jó vétel volt. Boldogan hazaértünk az új szerzeménnyel… igen ám, de hogyan is kerül a helyére. Bizony, bizony. Ismerős, ugye? 

Szereljük fel a polcot a falra. A következőkre lesz szükség: a polc, csavarok, tipli, akasztó, mérőszalag, lyuk a falba, kalapács, és persze egy csavarhúzó.

Sorra vettük, mi van a ládában. Csavarok: pipa (volt a polchoz gyárilag csomagolva). Tipli: pipa (ez is volt a csomagban). Akasztó: nyilván tartalmazta a csomag, ha az előbbieket már a meggondolatlan vásárlónak becsomagolták, az akasztókat (tartó rudakat) sem hagyták ki. Szerencsénkre.

Aztán mire is lesz még szükség: mérőszalag, fúró!!!, és egy porszívó, ha nem akarunk jó nagy port.polc

Mi is az, ami nincs. Persze, hogy a fúró, és bizony a mérőszalag is hiánycikké vált, valószínűleg egy korábbi barkácsolás során. Pedig, be kell vallanunk, szinte a legfontosabb szerszámok egy háztartásban egy mérőszalag, és egy fúró/csavarbehajtó. Mérni nagyon sokszor kell. Gondoljunk csak bele egy felújítás, vagy akár csak egy helyiség átrendezése, meg kell néznünk, a tervezett helyre befér-e az a bútor.

Aztán a fúró, hisz ki kell fúrni a lyukat a falba. Ekkor felkerekedtünk, leültünk a monitor elé – este fél 8 lévén – meg is rendeltük a legsszimpatikusabb fúrót és a mérőszalagot is, mert hétvégén inkább kirándulni szeretnénk.

De ha már így állunk, ma nem lesz polc a helyén, gondoljuk át, mire lesz még szükség. Kell egy kalapács is, a tiplit a kifúrt lyukba ütögetni – hála az égnek, az van a ládikánkban. Na és persze a csavarhúzó, hogy a csavarokat a tiplibe tekerjük. A porszívó működik, így a fúrás közben, ha a fúrandó lyuk alá tartjuk a csövét, nem pereg szét a por, egyből beszippantja a porszívó. Próbálják  ki, ha eddig nem így csinálták, nem kell minden bútordarabról a port törölgetni.polc2

Foglaljuk össze, mit is tanultunk ebből az esetből:

1) gondoljuk át, mire lesz szükség a polc elhelyezésekor

2) vegyük sorra, megvannak-e a szükséges “alkatrészek” (tipli, csavar, akasztó stb.)

3) megvannak-e a szükséges szerszámok (mérőszalag, fúró, kalapács, csavarhúzó, porszívó)

3) szerezzük be a hiányzó darabokat pl. interneten

Időt és pénzt spórolunk, ha egy internetes áruházból rendelünk, olyan szerszámokat, melyek fontosak egy háztartásban, egy-egy otthoni munka során. Számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre, szinte bármilyen téren, legyen az házi barkács, felújítás, vagy akár építkezés.

Ajánlom figyelmükbe az egyik “lelőhelyet”, ahol tényleg szinte minden megtalálható: OtthonDepo.hu

Read previous post:
Konyhaburkolat – a megfelelő kiválasztása II.

Korábbi bejegyzésben a kerámia burkolat választás szempontjairól írtunk. Most a laminált padló (szalagparketta) választás szempontjait tekintjük át, mit is vegyünk...

Close