Burkolat Kültér, kert

Novabell StoneCreek kültéri porcelán lapok burkolása III.

A burkolandó terület és adottságai, valamint igényeink határozzák meg a Novabell StoneCreek 2 cm-es porcelán lapok ideális fektetési módját. Röviden ismertetjük az egyes telepítési lehetőségeket, hogy könnyebb legyen a tervezés.

A kivitelezést és a burkolási mód végleges kiválasztását bízza szakemberre, konzultáljon kivitelezőjével a vásárlás előtt!

Fektetés homokágyra

Gyors, egyszerű telepítést tesz lehetővé, ha a Novabell StoneCreek porcelán lapokat homokágyba fektetjük. Nem beszélve arról, hogy ha ezzel a módszerrel telepítjük, a burkolat újra felhasználható, áthelyezhető lesz.

Ideális választás járdák, kerti utak, kerti pihenő burkolatának.

Rétegek – fentről lefelé haladva:

StoneCreek porcelán lapok (a lapok közötti “fugát” töltsük meg homokkal a nagyobb stabilitás érdekében)
– Homok 5-10 cm
– Geotextília (ajánlott)

 

 

Fektetés műanyag laptartókra

A Novabelle StoneCreek 2 cm-es porcelán lapokat könnyen, kényelmesen fektethetjük műanyag laptartókra is, melynek – többek között – egyik előnye, hogy a lapok alatt elvezethetőek kábelek, csövek is, valamint esetleges lapsérülés esetén könnyedén tudjuk a lapot cserélni.

A Novebell StoneCreek 2 cm vastag, 60*60 cm méretű porcelán lapok esetén min 4 db /lap műanyag laptartó tappancs szükséges, a lapok sarkainál történtő rögzítéshez. Az optimális “fugatávolság” eléréséhez min. 5 mm szélességű fugakereszt használata javasolt.

Ideális fektetési mód erkélyekre, teraszokra, vagy akár medencék köré. Az alsó üreges részbe akár hangulatvilágítás is elhelyezhető!

Rétegek – fentről lefelé haladva:

StoneCreek porcelán lapok
műanyag laptartó
– nedvesség elvezető réteg
– aljzatkiegynelítő beton 2% lejtéssel
– fagyvédő réteg

Read previous post:
Novabell StoneCreek kültéri porcelán lapok burkolása II.

A burkolandó terület és igénybevétel függvényéban a Novabell StoneCreek porcelán lapokat különböző módokon lehet fektetni. A lehetőségeket korábbi bejegyzéseinkben már...

Close