Fürdőszoba

Hogyan válasszunk csaptelepet?

A csaptelepeknek rengeteg variációja létezik, nem mindegy, mely termék mellett döntünk, hisz csaptelepet sem 1-2 évre vásárolunk.

 

Először is azt kell figyelembe vennünk, hová szeretnénk csaptelepet vásárolni? Fürdőszobába? Konyhába? Zuhanyzóba? Valamint hogyan szeretnénk működtetni a csaptelepet? Egykaros? Tekerő gombos? Infrás? Nyomógombos? Óriási termékkínálat gördül elénk a piacon.

Rengeteg kérdés merülhet fel, hisz nem mindegy, hogy mosdó vagy mosogató csaptelepet vásárolunk.

Konyhai csaptelepek esetén is többféle a termékkínálat. A rendelkezésünkre álló kialakítás fogja eldönteni, hogy álló vagy fali mosogató csaptelepet vásároljunk. Ha igényünk van rá, és pénztárcánk engedi, kihúzható zuhanyfejjel ellátott mosogató csaptelepet is választhatunk, megkönnyítve ezzel pl. az edények öblítését.

 

A mosdó csaptelepek fali vagy álló szerelésűek lehetnek. Működtethetők akár egykaros, akár tekerőgombos megoldással, vagy akár lehet érzékelős, nyomógombos.

Mosdócsaptelepek között megtalálhatók olyan csaptelepek is, melyek kád és mosdótöltő szereppel is bírnak, ezek az úgynevezett KMT csaptelepek. Leginkább kis fürdőszobákban, panellakásokban használják manapság is.

 

Zuhany csaptelep esetén befolyásolja döntésünket, hogy csak zuhanyfülkébe szánjuk, vagy kádtöltő funkciót is el kell látnia. A gyártók széleskörű termékkínálatában megtalálhatók csak kádtöltő vagy csak zuhany csaptelepek is, illetve a kádtöltő csaptelepek zuhanyszettel.

 

Meg kell említenünk a bidet csaptelepeket is. Szintén elérhetőek különböző kivitelben, designe-al is.

 

Csaptelepek stílusukat tekintve készülnek hagyományos kivitelben, valamint a divatnak megfelelő, modern stílusban is. Rengeteg tervező dolgozik a csaptelepek minél modernebb designe kialakításán, hogy a kor igényeinek megfelelő, a lehető legvíztakarékosabb megoldást használva dobjanak piacra teljes termékcsaládokat.

 

Egy-egy vizes helyiség berendezését a lehető legegységesebben próbáljuk megválasztani, így a helyiségben, a lakásban használt csaptelepeket is igyekezzünk egy termékcsaládból kiválasztani, hogy akár a vizesblokk díszei lehessenek.

 

Összességében a következő lehetőségek közül választhatunk:

 

Csaptelep típusa szerint:

Mosdó

Zuhany

Kádtöltő

Kád-mosdótöltő (KMT)

Mosogató

Bidet

 

Szerelhetőség szempontjából:

Álló

Fali

Kádperemre szerelhető

 

 

Működtetés szempontjából:

Egykaros

Gombos (tekerős)

Infra vezérlésű

 

Szín/stílus szerint:

Hagyományos

Modern

Króm

Matt-króm

Bronz

Réz

Topázbézs

Read previous post:
GYIK – Hasznos tudnivalók

1. Mennyibe kerül a szállítási költség? A szállítási költség megtekintése úgy lehetséges, ha a kiválasztott terméket a kosárba helyezi, ez...

Close