Kültér, kert

Kertünk különlegességei a kerti szobrok

Kertünk díszítése nem merül ki a virágok, zöld növények telepítésével, meghatározó hangulattal tölthetjük meg a kertet egy-egy kerti szobor elhelyezésével. A kerti szobrok több évszázada díszítik a lakosság kertjeit, díszparkokat, ezzel hozzájárulva az egyedi megjelenéshez, elegáns, olykor már-már ünnepi hangulathoz.

A kerti szobrok napjainkban is jelentős szerepet kapnak, hisz otthonunk belső tere mellett a kert, kerti pihenő az, ami hozzájárul pihenésünkhöz, kikapcsolódásunkhoz, testi-lelki feltöltődésünkhöz.

kerti-szobor-kutya

Kerti szobor, kutya

Változatos stílusú és méretű kerti szobrok találhatóak meg a gyártók, kereskedések kínálatában, modern kisugárzással, vagy akár klasszikus kerti törpe figurákkal, esetleg mitológiai alakok formájában.

A klasszikus szobrokat emlegetve nem kell azonnal a színes, már-már giccses kerti törpe figurákra gondolni. Esztétikus, egyszínű, hangulatos kerti törpe szobrot is elérünk a gyártók kínálatában.

A modern elvárásoknak megfelelve a sorozatgyártott kerti szobor választék dekorációs értéke a valódi műalkotásokéval vetekszik, magas esztétikai élményt nyújt számunkra, ezzel emelve kertünk, környezetünk eleganciáját, nyugalmat árasztó hangulatát.

Kerti szobor választás esetén figyeljünk arra, hogy kertünk stílusához illeszkedő szobrot válasszunk, mely a kertünkkel harmonikus összképet alkot. A szépség és elegancia, a varázslatos hangulat hosszútávú megőrzése érdekében úgy helyezzük el a kerti szobrot, hogy a szobrot és környezetét is megfelelően ápolni tudjuk.

kerti-szobor-fortuna

Kerti szobor, Fortuna

Kerti szobrot számtalan stílusban találhatunk a kereskedések kínálatában, legyen elvárásunk akár antik, vagy mitológiai alakokat ábrázoló, történelmi személyiség, esetleg jelenet, vagy akár a keresztény hitvilágot képviselő kerti szoborra is eshet a választásunk.

A kerti szobrot elhelyezhetjük úgy, hogy a kertünk központi elemeként tündököl, vagy akár egy bizonyos terület szépségét is hangsúlyozhatjuk vele. Olyan esetben is jó szolgálatot tehet egy-egy kerti szobor, ha a kertünk egy-egy üresnek tűnő területét szeretnénk feldobni.

A kerti díszszobor kínálatban találunk olyan szobrokat, melyek nem csak díszítőelemek, funkcionális előnyökkel is rendelkeznek. Ilyen lehet például virágtartó dézsával készült szobor, tálat tartó szobrok, mely tálakat vízzel megtöltve madarakat vonzhatunk itatás céljával a kertbe. Funkcionálisan jó szolgálatot tehetnek az olyan kerti szobrok, melyek egyben kerti lámpával szereltek, így egy-egy nyári éjszakán különleges hangulatot teremtenek a környezetnek.

Ha kerti szobrot vásárolunk, körültekintően helyezzük azt el, figyeljünk a stabil rögzítésre a balesetveszély és a szobor esetleges sérülésének elkerülése érdekében.

Válasszunk bármilyen kerti szobrot, abban biztosak lehetünk, hogy kertünkbe különleges hangulatot, eleganciát, nyugalmat teremt, a kertben töltött idő pihentető, feltöltő hatással lesz hangulatunkra.

kerti-szobor-ulo-lany

kerti-szobor-lampas

Read previous post:
A beton előnye a fa élményével ötvözve

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fa, mint burkolati elem. Ám a fa burkolatok kül-, és beltérben egyaránt nagy odafigyelést,...

Close