Beltér Burkolat Kültér, kert Otthon, lakás Padlólap

Növeljük életterünket a nagyméretű padlólapok segítségével

Az elmúlt években a nagyméretű padlólapok rendkívüli népszerűségre tettek szert. Ami figyelembe véve a rendkívüli díszítő tulajdonságukat, érthető. Azonban ezek a padlólapok rendelkeznek egy varázslatos tulajdonsággal is, egymástól elkülönülő helységeket és funkciókat képesek eggyé olvasztani.

Ez a képesség beltérben remekül hasznosítható például konyha és étkező, vagy akár konyha és nappali egyesítésére. De ezen túlmenően összeolvaszthatjuk a belső lakóteret a külső környezettel. Hiszen ma már rengeteg hidegburkolat gyártó kínál a szabadban meglévő viszonyok által támasztott igényeknek is nagyszerűen megfelelő termékeket.

3A nagyméretű padlólapok ezzel a megoldással létre hozzák a beltér és a kültér szimbiózisát. Eltörlik az éles határokat a kinn és benn között, összekapcsolják azokat. A terek megtörése helyett meghosszabbítják azokat.

Ezek azok a padlólapok, amelyek grandiózus méretük miatt nagyobb, egybefüggő területek burkolataként is dekoratív felületeket képeznek.

A stílus tekintetében próbáljuk megtalálni a harmóniát a lakás többi részével. De például a fa-, márvány- vagy kőmintás padlólapok egyészen biztosan teli találatot 1jelentenek. Hiszen ezek a padlóburkolók már eleve a természetben is jelen lévő anyagokat idéznek, így a kert légkörével a békés, idilli kiegyensúlyozottság kétségtelen.

A padlólap kiválasztásakor természetesen a műszaki paraméterekre is figyelmet kell fordítani a részben kültéri felhasználás miatt. Érdemes legalább PEI IV-es (magas) kopásállóságú, csúszásmentes terméket választani.

Továbbá kiemelten fontos a fagyálló padlólap használata. A kivitelezést pedig szakemberre kell bízni, aki a megfelelő flexibilis fugázó- és ragasztóanyag alkalmazása mellett a vízszigetelést is elkészíti. Ezek együttesen tudják csak hosszú távon garantálni a hibátlan megjelenésű, esztétikus hidegburkolat kialakítását.

 

Leave a Comment

Read previous post:
Kertünk hangulatának alapja: a térkövek

Térkövek, térburkolatok, udvarkövek - időtállóság és design a mindennapokban. A beton térkövek nagyon strapabíró burkolatok, időtállóak, és ma már nagy...

Close