Burkolat Kültér, kert

Kertünk hangulatának alapja: a térkövek

Térkövek, térburkolatok, udvarkövek – időtállóság és design a mindennapokban. A beton térkövek nagyon strapabíró burkolatok, időtállóak, és ma már nagy szín-, és formaválaszték áll rendelkezésünkre a szakkereskedésekben.

A kert, udvar – legyen az kicsi, vagy nagy – berendezése, elrendezése mindig tervezést igényel. A kertépítést mindig gondos tervezés előzze meg, át kell gondolnunk a növények helyét, közlekedő utakat, a térburkolat elhelyezkedését, mintáját, pihenőhelyeket, és ezek kapcsolatát.

Kertépítés előtt állva egy jól átgondolt tervvel könnyedén teremthetünk mediterrán hangulatot kertünkben. Térburkolatok, udvarkövek megfelelő növényekkel társítva hihetetlen eredményt hozhatnak.

koburkolat-virag-ladabanHa kis hely áll rendelkezésre, és haszonnövényeket is szeretnénk ültetni, ültessük őket például ládákba – mint dísznövényekkel tennénk -, és helyezzük el őket úgy, hogy kertünk díszeivé váljanak.  A ládákat helyezhetjük a térburkolatra is, gyönyörű eredményeket érhetünk el. Láda helyett felhasználhatunk régi, már nem használt használati tárgyakat, mint például lemez vödör, tál, vagy akár egy régi fa furik (talicska) is tökéletes választás, mely egyedi, határozott megjelenésével kivételes hangulatot áraszt a letűnt korok emlékére.

Térburkolat esetén mindig használjunk szegélykövet, hisz nélküle szétcsúszhat a burkolat. Mindenképp használjunk valamit a megtámasztáshoz, ami egyben díszítőelemként is funkcionálhat.

semmelrock-fodorkoHa nagyobb felületet burkolunk egyszínű térkővel, a felületünk egyhangúvá válhat. Az egyhangúságot könnyedén megtörhetjük, ha más színű, és/vagy formájú udvarkövet is használunk. Kirakhatjuk az íveket, szegélyeket más színnel, kiemelhetünk egyes részeket, rakhatunk ki különböző formákat, díszítősorokat a térburkolatba. Használhatunk például Semmelrock fodorkövet, őszilomb színben, így színpompás, vidám hangulatot teremtünk egyszerűen, egyféle térkő felhasználásával.

fabrostone-kofa

Kertünk a nyugalom, pihenés színtere, így minél természetesebb, annál kellemesebben érezzük magunkat. A Fabrostone Kőfa burkolatok megszólalásig hasonlítanak egyszerű fahasábokhoz, mellyel melegséget, a természet testközelségét láthatjuk viszont, időtálló, strapabíró kivitelben.

gyepracsko-dekor

 

Dekorálhatunk gyeprácskővel, melynek réseibe ültethetünk különböző dísznövényeket, virágokat, sziklakerti növényeket. Feldobja a kertet, udvart, feldobja a környezetünket.

barabas-udvarko

 

Térburkolat, ami nem csak térburkolatként használható? Létezik! Ez a Barabás téglakő. Agyagtéglát idéző megjelenésének és beton anyagának köszönhetően alkalmas udvarkő, kerítés, kerti építmények, virágágyások építésére is.

 

Az elmúlt sok-sok év, évszázadok tégláinak színvilága változatos: sárga, piros vagy akár rózsaszín. E színvilágot szinte mindenben egyezőnek találjuk a régi korok mestereinek munkájával.

Leave a Comment

Read previous post:
Ötletek otthoni iroda padlólapjának kiválasztásához

A rohamosan fejlődő információs technológia egyik velejárója a mind jobban elterjedő rugalmas munkavégzés, az otthoni irodák fenntartásának szükségessége. Ez a...

Close