Ablak, árnyékoló Tető

Hőszigetelés, fény- és hővédelem a tetőtérben a Velux-al

Otthonunk tervezésekor, felépítésekor, vagy felújítás alkalmával a legfontosabb szempontok az energiatakarékosság, esztétikum, tartósság és a biztonság. Igaz ez a tetőtér kialakítására is. A Velux termékek: tetőtéri ablakok, hővédő és fényzáró rolók, redőnyök a legjobb választás, bármelyik szempontokra is fektetnénk a legnagyobb hangsúlyt.

A Velux a tervezés, gyártási technológiák fejlesztése során folyamatosan dolgozik azon, hogy a modern kor elvárásait kielégítse, mind az energiatakarékosság, mind az eszetétikum területén. Az elmúlt években még nagyobb hangsúlyt fektettek az energiatakarékosságra, a 2003 óta gyártott Velux tetőtéri ablakok már 27 mm-el mélyebbre építhetők a tetőszerkezetbe, mint a régebbi modellek, ennek köszönhetően a hőszigetelési képesség nagyban javult.

A Velux tetőtéri ablakok többféle üvegezéssel kaphatók:
– edzett üveg (külső üvegrétege ütésálló)
– univerzális üveg (törés esetén nem hullik darabjaira; az UV-sugarak mindössze 5%-át engedi át; kiváló a hangszigetelése)VELUX tetőtéri ablak fa kerettel
– komfort üveg (kiváló a hőszigetelő képessége + VELUX szabadalom: az esőkopogás zaját 7 dB-lel csökkentő speciális bevonat)

A választott üvegezés függvényében a hőveszteség nagy mértékben csökken, valamint a Velux árnyékoló termékek használatával tovább csökkenthető a hőveszteség.

A Velux folyamatosan törekszik az energiafelhasználás minimalizálására termékei fejlesztésével, ennek köszönhetően az utóbbi években a hőszigetelés további javítása érdekében a beépítőtermékek fejlesztésével és az ablakok hőátbocsátási tényezőjének (U-érték) csökkentésével hatalmas eredményeket ért el.

Összefoglalhatjuk, hogy a Velux tetőtéri ablakok és kiegészítőik az elmúlt évtizedek alatt egyre energiatakarékosabbak lettek, esztétikus, tartós és biztonságos kivitelben. A Velux tetőtéri termékek felhasználásával csökkenthetjük a tetőtér energiafelhasználást, és egészségesebb beltéri környezetet teremthetük. Tehát építkezés, felújítás során a legjobb tetőtéri megoldásokat kínálja a Velux.
A Velux tetőtéri ablakok hőszigetelése szinte tökéletes, ezáltal a fűtési energia jobban hasznosul, kellemesebb a hőérzet a tetőtérben a korábbiakhoz képest.

velux_ablakAz ablakok korszerű üvegezése és a külső hővédő rolók használatának segítségével a forró nyári napokon akár 5-6 fokkal lehet hűvösebb a tetőtérben, mint korábban.
E mellett az energiarolóval akár 34 %-al is javíthatjuk az ablak hőszigetelését.
A Velux tetőtéri ablakhoz megtalálhatók a méretben hozzájuk illő külső hővédő rolók, melyek jól kombinálhatóak egymással a tökéletes hő-, és fényvédelem érdekében.

A Velux külső hővédő rolóknak rendkívüli a hatékonysága a nyári hőségben is, hisz a besugárzó hő akár 72 %-át szűrik ki. Az anyaga szinte átlátszó, hálós, a fényt tehát átengedi, nem kell aggódnunk, hogy sötét lesz a lakás. Belülről működtethetőek, valamint a felszereléshez sem kell szakember segítsége, rendkívül egyszerűen felszerelhetők.

A különböző VELUX rolók (úgymint külső hővédő roló, belső fényzáró roló) együttes alkalmazása a tetőtérben ideális megoldást jelent.

 

Read previous post:
Egyedülálló hagyomány és minőség – LAUFEN és JIKA szaniterek

Mind a LAUFEN, mind a JIKA termékmárka rendkívüli, évszázados múltra tekint vissza. A JIKA termékeket készítő gyár elődjét, a Ditmara...

Close