Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Konyha Otthon, lakás

Tradíció és innováció – Hansgrohe csaptelepek

Az eredetileg posztókészítő Hans Grohe 1901-ben a németországi Schiltachban megalapította fémlemeznyomó kisipari üzemét. Az otthoni fürdőszobák ekkortájt kezdtek divatba jönni, ezért a Hansgrohe a lemezzuhanyokra specializálódott. Ezzel a lépéssel Hans Grohe egy igazi sikertörténet alapkövét tette le a szaniteriparban.

A 20. században a Hansgrohe világviszonylatban is vezető céggé nőtte ki magát. Napjainkban a vállalat tíz gyártóüzemével meghatározó szerepet tölt be az innováció területén, és piacvezető pozíciót vívott ki a csaptelepek és zuhanyok szegmensében.

A Hansgrohe a kezdetek óta a legjobb minőségre és a legnagyobb kényelemre törekszik. A gyártásnál rengeteg szempontot figyelembe vesznek. A dolgozók egészsége, a környezetvédelem, a vásárlók elégedettsége fő szempont a Hansgrohénál.

Mára a csaptelep gyártás nagy része gépesítve lett. Egy homokszerű anyagot préselnek öntőformára és ebbe öntik bele a megolvasztott rezet, hansgrohe4majd az így kapott formát forgácsolás és egyéb finomítások alá vetik, hogy elnyerje végső kinézetét. Ezután galvanizálják a megmunkált csaptelepet, mellyel megerősítik a felületet és korrózióállóvá teszik. Ezzel a gyártási technológiával a Hansgrohe igen magas minőséget képvisel.

A Hansgrohe egyik nagyszerű fejlesztése a QuickClean rendszer. Ezzel a technológiával a csaptelepek levegőztetőit és a zuhanyok vízsugár fúvókáit rugalmas szilikon gömbökkel látják el. Ennek köszönhetően a vízkő és egyéb szennyeződések könnyedén letörölhetőek, ezáltal a termékek élettartama is meghosszabbodik.

A Hansgrohe elkötelezte magát a környezetkímélő, víz- és energiatakarékos megoldások mellett.

Ennek egyik jó példája az EcoSmart technológia. Ennél az eljárásnál az átfolyás korlátozása és a víz levegővel történő dúsítása együtt éri el, hogy csaptelepek esetén akár 5 liter/perc, zuhanyoknál pedig 6-9 liter/perc víz átfolyási mennyiség érhető el. A hozzáadott levegőnek köszönhetően azonban a vízsugár telített és kellemes érzetű marad.

hansgrohe3Az AirPower rendszer szintén a víztakarékosság támogatója. Az AirPower zuhany a sugárkorong felületén levegőt szív be, ami összekeveredik a beáramló vízzel. 1 liter víz 3 liter levegővel dúsul fel. Így a vízfelhasználás jelentősen lecsökken, a zuhanyzás élményéből pedig nem veszítünk, hiszen a vízcseppek a levegőnek köszönhetően teltek és könnyűek lesznek.

Külön említést érdemel az exkluzív Axor Manufaktur. Az Axor termékeket a világ legismertebb tervezőivel együttműködve álmodják meg. Gyártásuk abban tér el a többi csapteleptől, hogy ezeket kézzel polírozzák és személyre szabott termékeket is kínálnak. Akár színes vagy gravírozott csaptelepet is elkészítenek, ezáltal egyedülálló fürdőszobák kialakításának lehetőségét biztosítják.

 

Read previous post:
Hőszigetelés, fény- és hővédelem a tetőtérben a Velux-al

Otthonunk tervezésekor, felépítésekor, vagy felújítás alkalmával a legfontosabb szempontok az energiatakarékosság, esztétikum, tartósság és a biztonság. Igaz ez a tetőtér...

Close