Ablak, árnyékoló Beltér Tél Tető

Szellőztessen télen is!

Otthonunkban és munkahelyünkön egyaránt fontos a rendszeres szellőztetés a hideg téli hónapokban is. Az elhasználódott levegő károsan hat egészségünkre, rossz hangulatunk, idegességünk okozója is lehet, a számos egyéb káros élettani hatáson felül. Napjainkban fordítsunk mégnagyobb figyelmet a rendszeres szellőztetésre, otthon és közösségi terekben is!

A jó közérzet meghatározója a levegő páratartalma, hőmérséklete, az oxigénben dús, friss levegő jelenléte. A megfelelő minőségű, akár rövid idejű szellőzés döntő tényező a beltéri klíma kialakításában, télen, nyáron egyaránt.

Az elhasználódott levegő “nehéz” érzést kelt, a tetőtérben ez fokozottan tapasztalható akár egy napsütéses téli napon is. Ezért télen is fokozottan figyeljünk oda a megfelelő szellőztetésre.

A ROTO tetőtéri ablakok többféle nyitásmóddal biztosítanak zavartalan kilátást és kényelmes szellőztetést, még szúnyogháló használata mellett is. Otthona és a családi igényei szerint választhatja ki a megfelelő nyitási módot, hogy bárki számára kényelmes és biztonságos legyen a napi szellőztetés.

A rendszeres, napi többszöri, rövid idejű (kb. 5-10 perces) ablaknyitás hatására a meleg elhasznált levegő, hűvösebb friss levegőre cserélődik ez alatt a rövid idő alatt is, így a hőenergia nem szökök ki a helyiségből. Télen se aggódjon a fűtésszámla miatt szellőztetéskor, hisz a rövid idejű szellőztetéssel alacsony a hőveszteség, mivel a lakás hőjét általában az építmény anyagai, tárgyai tárolják, és a friss, hűvösebb levegő hamarabb fel is melegszik.

A belső tér levegőjének felmelegedése ellen védekezhetünk külső hővédő roló felszerelésével, mely nyitott tetőtéri ablaknál, szellőztetés közben is árnyékol.

ROTO külső hővédő roló

Tanácsok, hogy mikor szellőztessünk feltétlenül – még télen is (legalább 5 percig):
– reggel, ébredés után
– lefekvés előtt
– főzéskor többször, és/vagy utána nyissunk ablakot a konyhában
– étkezés után szellőztessünk
– lehetőség szerint ne a lakásban teregessünk, ha mégis, szellőztessünk napjában többször
– takarítás után
– irodánkat, munkahelyünket érkezéskor szellőztessük ki, szellőztessünk étkezés után, akár napjában többször. Távozás előtt érdemes röviden kiszellőztetni, hogy reggel frissebb levegő fogadjon.

Tetőtérben is használjuk ki a kereszthuzat adta lehetőségeket. A különböző tetősíkokon található ablakok egyidejű kinyitásával és a természetes légmozgások kihasználásával rövid idő alatt hatékonyan szellőztethet a szobában.

Szellőztessünk télen is gyakran egészségünkért! A friss levegő mindannyiunk számára fontos a nem csak egészségünk, de komfortérzetünk érdekében.

Read previous post:
Fény-, és hővédelem a tetőtérben a ROTO-val

A nyári, és a téli hónapokban is nagy szerepe van az árnyékolástechnikának, mely nem csak a fény-, hanem a hővédelem...

Close