Beltér Otthon, lakás Szigetelés Tető

Árnyékolás és hővédelem a tetőtérben

Egyre melegebbek a nappalok, és az éjszakák, így tetőtéri otthonok, lakrészek esetén mind inkább fontossá válik a hővédelem.

A klímaberendezések mellett védekezhetünk a tetőtér felmelegedése ellen hővédő, és fényzáró rolók együttes használatával is.

A Velux tetőtéri ablakok kiváló hőszigetelők, ám a külső hővédő rolók, valamint a belső fényzáró rolók együttes felszerelése és használata nagyban befolyásolja a komfortérzetet.

 

velux kulso hovedo rolo teto

Nyáron akár 5-6 fok hőmérséklet különbséget is elérhetünk a Velux ablakokra szerelt Velux külső hővédő rolók és fényzáró rolók alkalmazásával.

A Velux külső hővédő rolók, valamint a Velux ablakok hőszigetelt üvegének köszönhetően a nyári forróságban ugyan akár ekkora hőmérséklet különbséget is tapasztalhatunk a tetőtérben. Kiegészíthető a hővédő roló energiarolóval, így akár 34%-al is javul a hőszigetelés. A Velux hővédő rolók pedig akár 72%-át kiszűrik a besugárzó nyári nagy melegnek. Anyaguk szinte átlátszó, fényáteresztő, így nem kell a sötétségtől tartanunk.

Mivel a külső hővédő rolók fényáteresztők, így ajánlott Velux árnyékolók, vagy Velux belső fényzáró rolók használata a hajnali, vagy napközbeni kellemes pihenés biztosítása érdekében.

velux_redonyVelux tetőtéri ablakokra a következő árnyékoló termékek ajánlottak:

Velux árnyékoló rendszerek, árnyékolók használata a lakás energiafelhasználását csökkenti, ám családunk komfortérzetét növeli a tetőtérben. Pozitív hatású a nyári nagy melegben a hővédő rolók alkalmazása, a belső árnyékolókkal pedig szabályozhatjuk a beáramló fényt, ezzel mindig a kívánt fényviszonyok között tölthetjük a nappali órákat is. DOP csomagban pénztárcabarát megoldást kínálnak a Velux árnyékoló és hővédő rendszerek.

Read previous post:
Delap kőhatású falburkolatok és típusaik

A Delap kőhatású burkolatok többféle mintázattal, többféle kollekcióban érhetőek el, többféle színárnyalatban. Természetességet sugároznak a kőmintázatnak köszönhetően, ám felhasználásuk könnyű,...

Close