Beltér Burkolat Laminált padló

A laminált padló fektetése: előkészületek

Bár korábbi cikkeinkben már foglalkoztunk a laminált padlókkal, és azok lerakási módjával, ám népszerűsége és kiváló ár-érték aránya miatt mindig aktuális.

A laminált padlókat általában azért választjuk, mert jó ár-érték aránnyal rendelkeznek, és rendkívül esztétikus, természetes hatású burkolatok, mind e mellett pedig időtállóak, strapabíróak.

Ami szintén fontos tényező a laminált padló választása mellett az az, hogy a burkolása is egyszerű, nem igényel különös szakértelmet. Csupán kis odafigyelésre, precizitásra van szükség, és álomszép burkolat valósítható meg.

Ha az alábbi lépéseket követjük, magunk is burkolhatjuk otthonunkat laminált padlóval.

1. lépés: Anyagszükséglet és vásárlás
mérjük meg a burkolandó felületet, hogy hány négyzetméter anyagra lesz szükségünk.
Laminált padló: a kapott négyzetméterhez számoljunk hozzá 4-5% plusz mennyiséget, hogy az esetleges vágások miatt nehogy kevés legyen a padló.
Párazáró fólia: a szélek mentén 5 cm ráhagyás szükséges, és 20 cm átfedéssel kell leterítenünk. Az anyagszükséglet kiszámításánál ezt vegyük figyelembe.
Szegélyléc: mérjük körbe a helyiséget pontosan. Ennek megfelelő szálmennyiséget vásároljunk.
Dilatációs profil: akkor van rá szükségünk, ha 8 méternél szélesebb helyiségbe burkolunk.

2. lépés: szállítsuk a megvásárolt laminált padlót a burkolandó helyiségbe, és várjunk legalább egy napot a munka megkezdésével. Ez azért fontos, hogy az anyag tudjon igazodni a környezethet. Ha webáruházból rendelünk, a szállítás szervezésével sem kell bajlódnunk.

3. lépés: a burkolandó felület tisztítása
A régi szőnyegpadlót távolítsuk el, azonban régi fa padlóra, parkettára, pvc-re, vagy betonra fektethetjük. A szegélyezés eltávolításánál sérül a fal, javítsuk kis szép, egyenletesre pl. glettanyaggal.

4. lépés: ellenőrizzük a padló nedvességét. Ha nedves, várjuk meg, míg teljesen kiszárad. Nedves aljzatra ne burkoljunk laminált padlóval (se). Ha nem száradna ki, hívjunk szakembert. A laminált padló fektetéshez is az aljzatnak egyenletesnek, simának, száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

5. lépés: burkolatváltó profil
Ha különböző burkolattípusok fognak találkozni, burkolatváltó profilra van szükség. Ezeket a gyártó leírásának megfelelően kell rögzíteni.

6. lépés: a párazáró fólia leterítése
A széleken húzzuk 5 cm magasra. A fóliát 20 cm átfedéssel terítsük egymásra, rögzítsük ragasztószalaggal.

Folytatjuk…

A folytatás itt olvasható»

Read previous post:
Különleges kültéri burkolatok, emelt padlórendszerek

A 2cm-es gres kültéri padlólapok szinte kötetlen lerakási módjainak hála gyorsan és egyszerűen burkolható a kívánt felület. A 2 cm-es...

Close