Burkolat Kültér, kert

Különleges kültéri burkolatok, emelt padlórendszerek

A 2cm-es gres kültéri padlólapok szinte kötetlen lerakási módjainak hála gyorsan és egyszerűen burkolható a kívánt felület. A 2 cm-es gres padlólapokat fektethetjük közvetlenül a fűre, homok-, vagy kavicságyba, valamint kialakítható velük emelt álpadló rendszer is. 

Az emelt padlórendszerek sok más előny mellett az esetleges szintegyenlőtlenségek áthidalására is kiváló megoldást nyújtanak. E mellet azonban a 2 cm-es padlólapok számos burkolási lehetőséget nyújtanak, így szinte csak a fantáziánk szabhat határt környezetünk, kertünk kialakítási lehetőségeinek.

Az egyik legegyszerűbb fektetési módja a 2 cm-es padlólapnak a fűre fektetés. Ez lehetségs közvetlenül a fűre helyezéssel, aládolgozás nélkül is. Ilyen esetben bármikor áthelyezhetjük például ősszel, a régi helyén tavasszal újra kisarjad a friss fű. Fektetésnél csak helyezze a lapokat a fűre, 4-5 cm-es réseket hagyva a lapok között, hogy a fű a résekben tovább fejlődhessen, ezzel is biztosítva az exkluzív látványt. Ez a mód az ún. kerti tipegőkkel történő rövidebb kerti utak kialakítására ideális.

Fűbe ágyazással, aládolgozással is elhelyhetjük kertünkben a 2 cm-es gres padlólapokat. Nagyobb fokú stabilitást tesz lehetővé, mint a fűre helyezés. Látvány tekintetében hasonló eredményt ad. E módszernél min. 5 cm mélyen kell kialakítani a lapok helyét. A mélyedést fel kell tölteni 4-8 mm átmérőjű kaviccsal vagy homokkal, és erre helyezhető a padlólap. A lapok között szintén 4-5 cm helyet érdemes hagyni a fűnek a design érdekében.

Homok-, vagy kavicságyra is helyezhetjük a kültéri 2 cm-es padlólapokat. Alakítsuk ki a területet 4-5 cm mélyen, elegyengetve a felületet. Érdemes geotextíliát alkalmazni a homok-, kavicságy alá a gaz ellen. Töltsük fel a megdolgozott felületet, majd döngöljük, egyengessük el. Fektessük rá a 2 cm-es padlólapokat.

A 2 cm-es kültéri gres padlólapok természetesen burkolhatók a hagyományos, csemperagasztóval történő burkolási technológiákkal is, így a mechanikai hatásokkal szemben jóval ellenállóbb felületet képeznek az átlagos kültéri lapoknál, akár autóbeállóba, garázsba is alkalmasak.

Az emelt álpadlórendszereknek rengeteg előnyük van. Teraszok, tetőteraszok esetében például nagy jelentősége van annak, hogy a csapadék elvezetésére is módot ad. Ám az emelt álpadlórendszer a csapadékvíz hatékony elvezetése mellett számos előnnyel rendelekzik. A padló alatt futhatnak vezetékek, csövek, mely rendkívül praktikus, hisz nem botladozunk az esetleges vezetékekben, vagy nem kell burkolat alá helyeznünk, és mindezek mellett az esztétikai látványt sem rontják.

Emelt álpadló, vezetékekkel

Az álpadlórendszerek nagy előnye, hogy ha meglévő, régi teraszburkolatát szeretné cserélni, bontás nélkül kivitelezheti emelt padlóval. A régi egynetlen terasz fölé ugyanis laptartó tappancsokkal szintezett álpadlórendszer alakítható ki, mely ideális, gyors és kényelmes megoldás.

Emelt álpadló, laptartóval (terasz)

A Progress szintező rendszer laptartóival könnyedén és gyorsan alakíthatja ki álmai emelt padlórendszerét, hisz ragasztás nélküli távtartórendszerről beszélünk. Ennek nagy előnye, hogy ha szeretné felszedni, áttelepíteni, komolyabb bontási munkálatok nélkül bármikor megteheti, és áthelyezheti új helyére.

Emelt álpadló laptartók

Progress szintező rendszer alapelemeivel 5 cm magasságra alakítható ki az álpadló rendszer a talajszint felett, ám ha ez a magasság nem lenne elegendő, vásárolhat hozzá további nyújtóelemeket, így a burkolat szintje elérheti a 10 cm-es magasságot is.

Az emelt padlórendszer teraszon, tetőteraszon, vagy kerti pihenő kialakításában is egy igazán exkluzív, modern, és elegáns megoldást kínál, és a kivitelezés is tiszta, és gyors.

A 2 cm-es, nagy formátumú gres padlólapokkal könnyedén és gyorsan lehet új, elegáns és exkluzív teraszburkolata, még az őszi hideg időjárás idején is.

Kerti pihenő

Kavicságyba fektetett 2cm-es padlólap

Fűre helyezett padlólap

Read previous post:
Időtlen terek, beton hatású padlólapok Olaszországból: Del Conca Timeline

A Del Conca Timeline kollekció eleganciája a részletgazdag textúrának, valamint a nagyformátumú, minőségi kivitelnek köszönhető. E padlólapokkal időtlen eleganciát sugárzó...

Close