Burkolat Kültér, kert

Kertépítés, térkövezés

A kertrendezés egyik fontos eleme a kerti utak, terek kialakítása, melynél fontos a kényelmes használhatóság még esős időben is. A legkézenfekvőbb megoldást a térkövek, térburkolatok kínálják. 

Térkövek tekintetében is manapság hatalmas kínálat tárul elénk a kereskedésekben, így könnyedén kiválaszthatjuk a kívánt végeredmény szempontjából a legmegfelelőbben. A kertépítés ugyanis nem csak a térkövezést jelenti, ezért alapos tervezést igényel.

Kertépítés, kertrendezés estén már előre érdemes átgondolni a kívánt növényvilágot, ezen növények helyét, a kerti utak elhelyezkedését, a kerti pihenő, vagy egyéb burkolandó, vagy épp nem burkolandó, hanem füvesített felületek helyét és arányát. Rajzoljunk bátran skiccet a könnyebb tervezéshez.

Már csak azért is érdemes előre gondolkodnunk, hogy milyen növényeket szeretnénk, mert a térkövek a növényekkel társítva csodálatos környezetet teremtenek. Udvarunk télen-nyáron lehet például mediterrán melegséget sugárzó, fagytűrő növényekkel.

Kisebb udvar, vagy nagyobb burkolt terület esetén gondolkodhatunk abban is, hogy a növényeket ládákba, növényedényekbe ültetjük. Ezek kiváló szegélyezéséül szolgálhatnak például a kerti pihenőnek is. A növényedényekbe kerülhetnek dísznövények, fűszernövények, igényünk szerint.

 

Térkő, térburkolat esetében ajánlott szegélykővel zárni a széleket, hogy biztosítsuk a burkolat stabilitását. A szegélykövek díszíntőelemként is szolgálnak.

Nagyobb felületre ajánluk a melírozott térkövek használatát, vagy két színből összállított, mintázott felület kialakítását, hogy megelőzzük a felület esetleges egyhangúságát. Az íveknél, szegélyeknél alkalmazott eltérő szín is kitűnő megoldás, ám ha a felület mérete engedi a térkőbe csempészett különböző formák, díszítősorok méginkább feldobják a térburkolatot. 

 

Read previous post:
Dual Shower Systeme – termosztátos zuhanyrendszer a frissítő zuhanyélményért

Finom design, magas funkcionalitás és kimagasló minőség - ezt nyújtják a KLUDI Mindennapok-kategóriás, új zuhanyredszerei. A Dual Shower Systeme termosztátos...

Close