Burkolat Kültér, kert

Milyen teraszburkolatot válasszak?

Otthonuk környezetéhez a legszorosabban a terasz kapcsolódik. A terasz, és a kert hangulata nagyban befolyásolja otthonunk hangulatát. Mint a belsőépítészedben, kültérben is a padló, aljzat adja a berendezés alapját, így az összhatás, a stílus alapját is.

Manapság már a teraszburkolatok terén is óriáis választék áll rendelkezésünkre, mind anyagát, mind stílusát tekintve. Legyen a vágya akár egy egyszerű terasz, vagy akár letisztult, modern, esetleg még praktikus is, a kereskedések kínálatában megtalálja a megfelelő teraszburkolatot.

Otthonunk és környezetünk hangulata befolyásolja a saját hangulatunkat is. Így a választás előtt mindenképp érdemes tájékozódni, ötleteket gyűjteni, hogy a lehető legmegfelelőbb teraszburkolat kerüljön beépítésre, hisz a terasz burkolatát is több, akár tíz évre is választjuk.

De nézzük is a teraszburkolat stílusokat, lehetőségeket.

Modern, letisztult, mégis egyszerű és nagyszerű!

Nos, ha egy ízig-vérig modern teraszburkolatot szeretnénk, bizony az árát is meg kell fizetnünk. Ám a technológiát tekintve több lehetőség áll rendelkezésünkre. Például a 2 cm-es kültéri padlólapokat burkolhatjuk akár fűre, kavicságyra, vagy akár homokágyra egyszerűen, így nem kell bajlódnunk a csemperagasztóval, fugázással, ám a szokványos csemperagasztós módszert is válaszhatjuk.
Mi több, e lapokkal emelt álpadlórendszert is kialakíthatunk a teraszunkon, valamint a kerti pihenő területére is.
Letisztult desing-ját modnhatjuk egyszerűnek, ám a kapott eredmény fantasztikus.

S Ceramica, P.E. Plus Lienz Gris 2 cm-s teraszburkolat

Egyszerű, praktikus, olcsón

Nincs is ezzel semmi baj. A cél a terasz tartós burkolata, a berendezésre fordítunk nagyobb hangsúlyt. Ám hogy olcsó is maradjon az olcsó, a minőségre ne feledjünk hangsúlyt fektetni. A natur greslapok egyszerű mákos greslapok barna, beige vagy szürke színben, melyek rendkívül strapabíró felületet biztosítanak teraszon, erkélyen, kerti pihenő aljzatán egyaránt, sőt, akár a műhelybe, garázsba is burkolhatjuk. Az ára is rendkívül kedvező, így költséghatékonyan lehet időtálló, strapabíró burkolatunk.
Tehát, mákor gres(!) padlólapot választani a terasz burkolataként olcsó, praktikus és strapabíró megoldást kínál.

Ohra Light 7804 natur gres

Természetesség fa hatású burkolattal

Természetes fa hatású teraszunk lehet fa kompozit anyagú WPC burkolattal burkolt, mely tiszta, és gyors burkolást tesz lehetővé. A természetes fa hatású teraszburkolat választása esetén pénztárcabarát megoldása a WPC burkolattal való burkolás, mellyel praktikus, természetes fa hatású felületet kapunk, jóval kedvezőbb áron.

WPC, Műanyag Fa kompozit teraszburkolat

Ám választhatunk természetes fa hatású kerámia burkolatot is! Igényeinknek csupán a pénztárcánk szabhat határt, hisz a kínálat óriási az olcsóbb árfekvéstől a kifejezetten zsebbenyúlós kategóriákig egyaránt. Szíben és méretben szintén válogathatunk, hisz a kisebb mérettől a kifejezetten nagyig, a világos áranyalatoktól a sötétig hatalmas a kínálat a kereskedésekben.
A kültérre, teraszra burkulható fa hatású padlólapok esetén az olcsóbb, vagy közepes árfekvés is alkalmas a célra, hisz fagyálló burkolatok ezek is.

Zalakerámia Hellas fahatású padló

Természetesség kő hatású teraszburkolattal

A kőmintás, és kőhatású padlólapok méret, szín és mintaválasztéka vetekszik a fahatású padlólapokéval. Többféle szín és mintázat áll rendelkezésre, többféle méretben is természetesen. Fagyálló, csúszásmentes felülettel akár fedetlen teraszra, járdára is burkolhatjuk, de kifejezetten hangulatos kerti pihenőt, vagy épp erkélyt varázsolhatunk egy-egy kőmintás, vagy kő hatású burkolattal. Nagy előnyük a természetes kő burkolattal szemben, hogy nem igényelnek különösebb karbantartást, felületkezelést, egyszerű vizes felmosással tisztává varázsolhatjuk bármikor.

 

Oregon brown kőmintás padlólap

Read previous post:
A legpraktikusabb lámpatest nyáron

Melyik az a mennyezeti lámpa, amelynek paraktikussága nem csak a fényforrásban merül ki, és főleg nyáron élvezhetjük áldásos működését? Nos,...

Close