Otthon, lakás Világítás

A legpraktikusabb lámpatest nyáron

Melyik az a mennyezeti lámpa, amelynek paraktikussága nem csak a fényforrásban merül ki, és főleg nyáron élvezhetjük áldásos működését?
Nos, ez nem más, mint a mennyezeti ventilárotos lámpa! A mennyezeti ventilátoros lámpa különleges megjelenése mellett gondoskodik a kellemes klímáról a nyári nagy melegben.

Ha a bevezető még nem győzte meg, el kell mondanunk, hogy ma már léteznek olyan mennyezeti ventilároros lámpák, melyek nem csak a nyári hűtést képesek megoldani, hanem a télen a meleg levegőről is gondoskodnak! Mi több, még távirányítóval vezérelhető modellek közül is válogathatunk.

Fontos megemlítenünk azt is, hogy a mennyezeti ventilátor, vagy épp mennyezeti ventilároros lámpa különösebb bontási munkálatok nélkül utólagosan is beszerelhető. A beépített klímával ellentétben kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik, alacsonyabb költségvetésből is beszerezhető és beszerltethető, és kisebb munkaráfordítással már gondoskodik is a helyiség kellemes hőjéről kánikula idején is.

Globo, Ugo ventilátoros mennyezeti lámpa, lácos kapcsolóval

A mennyezeti ventilároros lámpa előnyei:

– kisebb költségvetéssel beszerezhető, beépíthető
– nem igényel különösebb bontási munkát
– gondoskodik a helyiség kellemes hőérzetétről, és megfelelő fényéről
– egyes modellek fűtési funkcióval is rendelkeznek
– nincs útban, hiszen a mennyezeten van
– használaton kívül dekorelemnek számít
– egyes modellek távirányítóval vezérelhetőek

Mit vegyünk figyelembe, ha mennyezeti ventilároros lámpát szeretnénk?
A helyiség méretét, belmagasságát, a ventillátoros lámpa mennyezetről való belógását!
Utóbbi különösen fontos, hisz a mennyezeti ventilárotos lámpának a belógása működés közben balesetveszélyes, ha túl alacsonyan van!
Ventiláros mennyezeti lámpa átmérőjét
Különösen, ha látható gerendák, egyéb dekorációs elemek vannak a mennyezeten.
A készülék súlyát
Tájékozódjunk, hogy mennyezetünk alkalmas-e a tervezett mennyezeti ventilároros lámpa általi terhet megtartani.
A készülék teljesítményét
Nem mindegy ugyanis, mekkora és milyen fekvésű (keleti vagy nyugati) fekvésű a helyiség. Ha nagyobb a helyiség, nagyobb fokú hűtési igény merülhet fel, válasszunk magasabb teljesítményű ventiláros lámpát.
Üzemeltetési igényünket
Választhatunk távirányítóval működtethető mennyezeti ventilátoros lámpát, vagy a hagyományosnak számító láncos húzókapcsolóval rendelkezőt.

Globo Ramona ventilátoros lámpa, távirányítós

Ha ventilároros mennyezeti lámpa mellett döntünk, azt javasoljuk, hogy szakember szerelje azt be, hogy biztosak legyünk a biztonságos, és minden funkciót elérhető üzemeltetésben.

A Globo ventilátoros lámpái áttörést jelenthetnek otthonában. Bár nem új találmány, mégis a Globo rengeteg funkcionális és világítástechnikai újdonságokkal kínálja.

A legtöbb Globo mennyezeti ventilároros lámpa a lapátok cserélhetők, variálhatók az adott évszakhoz és hangulathoz igazítva. Lapátok száma 3 –és 6 közé esik a választott terméktől függően, melyek forgathatóak – így két színű lapátok esetében az adott környezethez igazíthatja színvilágát.

Egyes modellek a húzókapcsoló mellett távirányítóval is működtethetőek, amivel a ventilátor sebességét, ill. ki –és bekapcsolást lehet irányítani. Típustól függően, irányváltós funkciójuk révén nyáron hűsítenek, télen pedig a lapátok ellentétes forgásával a meleg levegőt visszafelé keveri, ezzel fűtve a légteret.

Globo, Ramona, Mennyezeti ventillátor, lámpa, távirányítóval

Read previous post:
Miért jók a vízszűrős csaptelepek?

Víztisztítót használni praktikus, és egyben környezettudatos megoldás. Ön is palackozott vizet fogyaszt? Belegondolt már, hogy mennyi szeméttel jár a sok...

Close