Beltér Burkolat Csempe Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Otthon, lakás

Nyitott zuhanykabin

Az utóbbi években a legújabb trendeknek köszönhetően egyre nagyobb teret hódít a nyitott zuhanykabin kialakítása. A nyitott zuhanyzó használata mellett is vannak érvek és ellene ellenérveket is találunk. Ha nyitott zuhanykabin kialakításán gondolkodunk, érdemes sorra vennünk az érveket, ellenérveket, hogy megfelelő tervezéssel a számunkra legjobb megoldást megtaláljuk.

 

Bejegyzésünkben összeszedjük mi szól mellette, mi szól ellene, mire is figyeljünk a tervezéskor.

Érvek:

3Egy nyitott zuhanykabinban kevés olyan felületet találunk, amit el lehetne törni (nincsenek zsanérok, mozgó alkatrészek). Másként megközelítve, igen kevés olyan alkatrészt tartalmaz, melyben felakadhatunk, neki mehetünk, eltörhetünk, tönkre tehetünk. Tehát egy biztonságos megoldás, kialakítása teljes csempézéssel, esetleg üvegfal(ak) rögzítésével könnyedén megoldható. Fali csempe használata esetén a zuhanyzórészen különösen figyeljünk a megfelelő termékek használatára, a megfelelő vízzáró réteg kialakítására.

 

4Könnyen tisztítható, szinte nincsenek elérhetetlen részek. Ugye, milyen bosszantó az üveg zsanérjaira, üvegre rakódott szappanfolt, vízkő? Ezzel nem, vagy csak ritkán találkozunk nyitott zuhanykabinokban, ha mégis, azt könnyedén el tudjuk távolítani.

Egy nyitott zuhanykabin általában egyszerű, letisztult megjelenésű, mégis kényelmes, tágas, így szinte bármilyen stílushoz kialakítható.

Végül, de nem utolsó sorban, egy nyitott zuhanykabin nem párásodik be!

Nyitott zuhanykabinba érdemes falba süllyesztett csaptelepet elhelyeznünk, ezzel is fokozva a wellness élményt, és így elkerülhetjük a hangulathoz nem illő darabokat.

Ellenérvek:

Egyik hátránya, hogy sajnos főként a nem megfelelő tervezésnek “köszönhetően” könnyedén kifolyik a víz a fürdőszoba azon területeire is, ahová nem kellene, így balesetveszélyes is lehet, könnyen elcsúszhatunk.

1Másfelől, ha a tervezés és kivitelezés hibás, könnyedén pórul járhatunk, és akár az egész lakásunk “úszhat” a vízben. Legalábbis a fürdőszoba, és annak környéke.

Körültekintően tervezzük, terveztessük meg a megfelelő lejtést, vízelvezetést, padlóösszefolyó(k) alkalmazását.

Tervezése, elkészítése költségesebb, mint az egyben megvásárolt zuhanykabinoké.

Egyik előnye, ami hátrány is egyben. A zárt zuhanykabinokban benn marad a pára, ám a nyitott zuhanykabinok esetén az egész fürdőszobában kering, elnehezítve ezzel a teljes helyiség levegőjét.

Érvek-ellenérvek. Érdemes tehát alaposan átgondolni, megtervezni, mielőtt nyitott zuhanykabin építésébe fognánk.

 

Read previous post:
Laminált padló felhasználása

A laminált padlók kizárólag beltérbe használhatók, nem létezik kültéri változatuk. Mielőtt döntést hozunk a laminált padlóval kapcsolatban, nem árt tisztában...

Close