Beltér Burkolat Csempe Konyha Otthon, lakás

Stílus a konyhában I. – a modern konyha

Otthonunk központja a konyha, melynek kialakítása, stílusa fontos, hogy a lakásunkkal harmonizáljon.  A kényelmes konyha rendkívül funkcionális és barátságos helyiség kell, hogy legyen. Egy jó konyha praktikus, funkcionális, áramvonalas, tiszta, de ettől még nem kell sterilnek lennie. A következőkben a legkedveltebb konyha stílusokat mutatjuk be.

Ha a konyha kialakítására vagy felújítására kerül sor, a tervezésen múlik minden. Érdemes megtervezni a burkolattól a falszínen át, a berendezésig, világító testekig mindent. Javasoljuk az internetes böngészést, képek nézegetését, hogy ötleteket kapjunk.

Egy igazán stílusos konyha kialakítása az alapos tervezésen múlik. Modern, klasszikus, vidéki vagy vintage, mediterrán vagy praktikus, esetleg high-tech? Szinte bármilyen stílus kialakítható a konyhában is, hatalmas termékkínálat áll a vásárlók rendelkezésére.

 

modern_konyha7

Modern konyha

Letisztult formák, sima környezet, egymással harmonizáló, tiszta színek, rendezett környezet, szekrénybe rejtett holmik. A modern konyha napjainkban nagyon divatos. Hiszen letisztult formáival és egyszerű eleganciájával, egyszerű színeivel rendkívül stílusos, mindemellett a nyugalomról gondoskodik.

Legyen szó nagyobb vagy kisebb terekről, a modern konyha kialakításánál is figyeljünk a kényelemre! A megfelelő magasságú mosogató, munkalap, konyhaasztal nagyon fontosak, hogy jól érezzük magunkat a konyhában tüsténkedés során is.

Padlólap választásnál a kopásállóságot is vegyük figyelembe, hisz a konyha padlója egy nagyobb igénybevételnek kitett felület.

Egy modern konyha berendezése esetében választhatunk akár laminált padlót is a padlóburkoláshoz, hatalmas választék áll rendelkezésre, mind színeket mind mintázatot illetően. Laminált padló esetében is körültekintően járjunk el a kopásállóságot illetően.

A mosogató ill. konyhaszekrény munkalapjának környékét, falát, valamint a tűzhely környékét érdemes csempézni, hisz ezt a legkönnyebb takarítani, tisztán tartani.

Egy modern konyha is lehet fiatalosan vidám, vagy akár tükrözhet visszafogott eleganciát, mind-mind a színválasztáson múlik.

Összegyűjtöttünk néhány inspiráló fotót modern konyha témában

modern_konyha2

modern-konyha4

modern_konyha8

modern_konyha3

modern_konyha6 modern_konyha5
Read previous post:
Egy kis történelem – fürdés

A fürdés és a fürdőedények (fürdőkádak) kultúrája, szerepe az évszázadok alatt rengeteget változott. Napjainkban a fürdés, a fürdőeszközök általános és...

Close