Beltér Burkolat Csempe Fürdőszoba Konyha

Tradícionális, otthonos hangulat patchwork mintás csempével

Ha kedveli a tradícionálisan otthonos hangulatot, a patchwork mintás csempéket Önnek találták ki. Mintás, színes felület, vidámság és tradíció, Toscana hangulata, mely az otthonába költözhet.

A patchwork, azaz foltvarrás (foltmozaik, patchwork) története a régi időkre nyúlik vissza, valószínűleg a szövés feltalálásának idejére esik. Ez a foltvarrás az elhasznált textíliák új életét teremtette meg, takaró, vagy egyéb használati tárgyak formájában. Ma már ritkán alkalmazott technika otthonainkban. Aki ilyen technikával készít haszálati tárgyakat, az is inkább kedvtellésből, mint szükségből teszi.

A patchwork hatású mintázat mondhatni, a reneszánszát éli. Nagyobb áruházakban, lakberendezési üzletekben számos patchwork hatású ágytakaró, párnahuzat, asztalterítő, asztali futó – és még sorolhatnánk – fellelheztő. Ami nem csoda, hisz ez a mintázat vidámságot, színt, ugyanakkor barátságos tradíciót csempészhet a modern otthonokban.

Nem meglepő tehát, hogy a falburkolatok között is találunk patchwork mintázatú csempéket, melyekkel vidáman otthonos konyhát, vagy fürdőszobát valósíthatunk meg. A múlt újraértelmezésével születtek meg ezek a csempék. Élettel teli, nosztalgikus érzéseket keltő design, ami a színek és a minták pezsdítő kavalkádját tárja elénk.

Ha hazai gyártót keresünk, ahol a patchwork minta visszaköszön egy-egy burkolaton, a Zalakerámia Carneval termékcsaládját ajánljuk figyelmébe. Négyzetméterre rendelhető, 20*50cm-es lapmérettel. A teljes Zalakerámia Carneval kollekció tartalmaz alapcsempéket, külöböző mintázatú konyhai, valamint fürdőszobai csempéket és metro csempéket egyaránt. Érdemes e kollekció termékeit áttekinteni.

A patchwork hatás mellett a cementlapok, azaz a cementlap hatású burkolatok is igen nagy népszerűségnek örvendenek. Szintén a tradíció, a régmúlt idők romantikája költözik otthonunkba e burkolatok alkalmazásával.

Read previous post:
Grillezzünk a kertben

A nyári esték kedvelt családi, baráti összejövetelek programja a kerti sütögetés, grillezés. Együtt készülünk, várjuk a finom falatok elkészültét, miközben...

Close