Beltér Burkolat Fürdőszoba Konyha

Üvegmozaik – a végtelen lehetőségek tárháza

Napjainkban az üvegmozaik újra óriási népszerűségnek örvend az építkezők és lakásfelújítók körében. Mi ennek az oka? A hatalmas szín és formavilág, ahol csak a képzelet szabhat határt a felhasználásnak.

A felhasználási területek is egyre szélesebb körűek. Ha meglátjuk a szebbnél szebb kollekciókat az AITA Stúdió által forgalmazott OPIOCOLOR üvegmozaikokból, egyetlen problémával találjuk szembe magunkat: nehéz a döntés, mivel mindegyik gyönyörű.

üvegmozaik (rusty)Több, mint 60 féle színből választhatunk, stílusunknak, elvárásainknak megfelelően. Ezernyi variációs lehetősséggel: színátmenetes, márvány, átlátszó, arany, homogén valamint kevert színekben stb. elérhetők, hogy szinte bárki megvalósíthassa az elképzeléseinek megfelelő mozaik burkolatot.  Megtalálja benne a letisztult formavilágot, és az extrém csillogást kedvelő vásárló is a neki leginkább megfelelőt.
Felhasználhatjuk fürdőbe, konyhába, nappaliba, de akár egy falrészletet is kiemelhetünk vele.

A kis kockákkal bármilyen forma – akár íves, kerek, vagy szögletes – szépen és biztonságosan burkolható. Burkolhatunk vele oszlopokat, a kád elejét, de akár bútort is… A mozaikdarabok 2*2 cm-esek, melyek a könnyű felrakás érdekében 32*32 cm méretű fóliára vannak kasírozva. Az elemek kis mérete miatt szinte bármilyen íves felületet követnek, valamint tetszőleges mintákat rakhatunk ki belőlük.

üvegmozaik étkezőAz OPIOCOLOR üvegmozaikok különleges karbantartást nem igényelnek. Kopásállóak, színtartóak valamint fagyállóak. Ellenállnak a vegyszereknek, savaknak, hőmérségkletingadozásoknak is. Könnyedén tisztán tarthatók, a szennyeződések egyszerűen lemoshatóak.

Ám ahhoz, hogy a mozaikunk tartós és sokáig szép legyen, fontos szem előtt tartani burkoláskor a megfelelő anyagok felhasználását, és a gyártó tanácsait.

Minden esetben vízzáró réteg felvitele, és vízzáró epoxy ragasztó illetve fugázó anyag használata javasolt.

Az AITA Stúdió által forgalmazott Opiocolor üvegmozaik félig áttetsző, ezért előfordulhat, hogy lerakás után a ragasztó, vagy a fuga színe befolyásolja a mozaik végső színárnyalatát. Ezért is nagyon fontos a megfelelő ragasztó!

Az LB-Knauf, Flex fehér csempe és burkolólap ragasztójának felhasználásával sokáig gyönyörködhetünk az elkészült burkolatban.üvegmozaik

Figyelni kell rá, hogy a ragasztóréteg megfelelően előkészített felületre kerüljön.

Az Otthon Depo bemutató termében mindenki talál ízlésének és pénztárcájának megfelelő
mozaikot akkor is, ha egy komplett fürdőszobát szeretne burkolni, és akkor is, ha csak dekorként, esetleg meglévő bútor felújításához keres megoldást.

Kollégáink szívesen segítenek a megfelelő mozaikok kiválasztásában, és a burkolatterv elkészítésében.

 

Read previous post:
Modern dizájn, maximális kényelem – Hansgrohe Focus csaptelepek

Modern, de mégis egyszerű vonalvezetés. Egyedi dizájn. Időtálló formatervezés. Harmónia szinte minden belső térrel. Rendkívüli praktikum. Egyedi magasság. Szinte bármely...

Close