Csempe Fürdőszoba Konyha Otthon, lakás

Metro csempék világa

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek napjainkban a metro falicsempék. Különlegességük az egyszerűségükben rejlik, olyan hangulatot képesek teremteni, melyre nem találhatunk példát. Nagyvárosi stílus, mely egyszerre modern és klasszikus, új és régi, időtlen és varázslatos miliőt teremt konyhában vagy fürdőszobában egyaránt.

A metro csempe név nem véletlen, hisz megjelenésének hajnalán földalatti várók , azaz metro állomások burkolataként használták. New York első, metro csempével borított metro állomása például az 1900-as évek elején épült. Túlnyomó többségben azonban a párizsi metrokban fordult elő.

A metro csempék klasszikusnak mondható mérete 10*20 cm, fózolt (szögben csiszolt) szélekkel jelenik meg. Manapság már ettől eltérő, nagyobb méretben is megtalálhatóak a gyártók és így a kereskedők kínálatában.

A metro csempék a nagyvárosi nyüzsgést, letisztult megjelenést, egy önálló életérzést képviselnek, melyet az egyes stílusirányzatok képviselői valamint a lakberendezők is már metro stílusnak neveznek.

Az igazán klasszikus értelemben vett metro csempe fehér színű, 10*20 cm méretű, fózolt, vagy átlagos csempe szélekkel ismert. Ám a piaci igények kielégítése érdekében a gyártók már többféle méretben és főként több színben, dekorelemekkel kiegészítve tárják elénk kínálatukat. Ennek köszönhetően a klasszikus burkolatunk a színekkel valamint a fektetéssel való játék hatására igazán kreatív, hangulatos és egyedi megjelenést eredményezhetnek.

metro-csempe-feher-fozolt

Metro csempe, fehér, fózolt

Bátran burkolhatjuk a metro csempék bármely méretével konyhánkat, fürdőszobánkat, nem fogunk csalódni.

A metro csempék dekorelemei között is hatalmas a kínálat. Ha egyhangúnak találnánk például a fürdőszobában a klasszikus hófehér felületet, bátran helyezzünk be egy-két tengeri halakat, kagylót ábrázoló dekorelemet, vagy a konyhába fűszereket, kávét illusztráló mintát.
Az egyszínű felületeket feldobhatjuk akár patchwork mintás metro csempe dekorral is.

 metro-csempe-zalakeramia-carneval-furdoszoba metro-csempe-zalakeramia-carneval

Ha színeket szeretnénk kombinálni, válasszunk egy termékcsaládból különböző, kombinálható színű csempéket, hisz főként fózolt szélek esetén a fózolás szöge más-más lehet gyártónként.

Bár a metro csempék megjelenéséből arra is következtethetünk, hogy nem kell fugázni, ám ez tévhit, a metro csempéket fugázni kell, mint bármely más csempét, 2-3 mm-es fugaszélességgel legalább. Érdemes burkoló szakember véleményét is kikérni a fugaszélességet illetően.

Ha már fugázás, érdemes megemlítenünk, hogy talán a metro csempék kiváltsága, hogy nagyon kontrasztos fugaszínnel is kitűnő összképet mutatnak fürdőszobában, konyhában, vagy akár egy stílusos nappaliban, közlekedő térben egyaránt! Színben azonos fugával igazán harmonikus felületet kapunk.

metro-csempe-konyha2 feher-metro-csempe

Sokszor felmerül a kérdés, hogy bár a metro csempe egyszerűsége igazán nagyszerű, de milyen padló illik hozzá? Érdemes fotógyűjteményeket nézegetni, hisz a metro csempe kitűnően illeszkedik fahatású, vagy éppen fa padlóburkolattal, cementlap hatású padlólappal, vagy akár pepita mintás padlót is kirakhatunk. Merjünk álmodni, és bátran kérjünk látványtervezést a szakkereskedésekben, hisz a burkolatot hosszú évekre vásároljuk. Az OtthonDepo webáruház szakemberei szívesen segítenek vásárlóiknak a tervezésben is.

metro-csempe-fa-hatasu-padloval metro-csempe-mintas-padlo

Összefoglalva, a metro csempe szinte bármilyen stílusú otthonba illeszkedik, legyen az modern, vagy klasszikus. Egyszerűségükkel kiemelkednek a környezetükből, sokszor úgy, hogy mégis háttérbe szorulnak. Egy-egy hangsúlyos konyhabútor kitűnő hátteréül szolgálnak, egyedien, mégis szinte észrevétlenül. Tervezzünk vele bátran, hisz a metro csempe által képviselt stílus népszerűsége töretlen, megjelenése időtálló.

metro-csempe

metro-csempe-zold

metro-csempe-zalakeramia-carneval-piccante

metro-csempe-zalakeramia-carneval

metro-csempe-Plaqueta-Biselado-Brillo-rojo

Read previous post:
Ismerje meg legújabb bemutatótermünket!

Egy kicsit rendhagyó módon e bejegyzésünkben szeretnénk bemutatni legújabb bemutatótermünket, mely 2017. januárjában nyílt meg. Második budapesti üzletünk a XVII. kerületi...

Close