Egyéb Kültér, kert Otthon, lakás

Kertünk ékei – dísz szobrok

A dísz szobrok évszázadok óta látnak el díszítő feladatot. Hozzájárulnak a kertek, díszparkok egyedi megjelenéséhez. Nagyban fokozzák azok elegáns, ünnepélyes megjelenését.

Ez a szerepkör ma is nagy fontossággal bír, hiszen otthonunk belső terei mellett a kert is egy olyan hely ideális esetben, amely hozzájárul testi-lelki feltöltődésünkhöz, mindennapjaink megnyugtató helyszíne.

szobor5Manapság széles választék áll rendelkezésünkre a kerti szobrok terén. Változatos stílusú és méretű darabok közül választhatunk. Így kertünk legyen akár modern, vagy rusztikus megjelenésű, megtalálhatjuk a hozzá leginkább illeszkedő szobrot.

Sokaknak a kerti szobor hallatán a színes, giccses kerti törpe figurák jutnak eszébe. De a mai divat szerint készülő sorozatgyártott választék teljesen más értékeket képvisel. Díszítő értéke a valódi műalkotásokéval vetekszik, magas esztétikai élményt nyújt számunkra.

szobor4Ez azonban csak akkor igaz, ha a kerti szobrot ápolt, gondozott környezetben helyezzük el, figyelve arra, hogy a stílus terén is harmonikus legyen az összkép, egy egységként működjön szobor és az azt körülvevő terület.

A dísz szobrok számtalan stílust és korszakot felölelnek. Az antik, mitológiai alakok ábrázolásától kezdve a történelmi alakok mellszobrán át az állatfigurákig terjedő széles skálán mozog a kerti szobrok választéka.

A szobor lehet kertünk központi, legfontosabb eleme, de akár egy adott pont szépségére is felhívhatjuk vele a figyelmet, fokozhatjuk különleges megjelenését. Ugyanakkor arra is lehetőségünk nyílik, hogy egy kicsit üresnek tűnő területet tegyünk teljessé a kerti szobor használatával.

szobor3A tisztán díszítő célú szobrokon kívül vannak, amelyek valamilyen funkcióval is bírnak. Vannak olyan alakokat ábrázoló szobrok, melyek tálat tartanak. Ha ezt rendszeresen megtöltjük vízzel, madarakat csábíthatunk a kertünkbe. De vannak például lámpával ellátott szobrok is. Ezek nagy előnye az, hogy esténként is van funkciójuk, hiszen a hangulatos világítás mellet magában a kerti szoborban is gyönyörködhetünk.

Minden kerti szobor esetében fokozattan figyeljünk az előírt, stabil rögzítésre. Ezzel kerülve el az esetleges balesetveszélyt, valamint a szobor sérülését.

 

Read previous post:
Praktikum és design a fürdőszobában, kiegészítőkkel

Tegye kényelmesebbé a mindennapi fürdőszoba használatot! Hogy mire is gondolunk? Egyszerű és olcsó megoldásokat kínálunk az Ön számára: fürdőszobai kiegészítőinkkel praktikusabbá,...

Close