Beltér Fürdőszoba Otthon, lakás

A mosdókról

Ma már a mosdót nem csak kifejezetten kézmosásra, fogmosásra használjuk, igazi szentélyévé vált mindennapjainknak, hisz itt indul és végződik 1-1 napunk. Ezért fontos, hogy a legmegfelelőbb mosdót vásároljuk meg, mind esztétikai, mind praktikai szempontokat figyelembe véve.

A változó igényeket követve szinte minden márkában megtalálhatjuk az igényeinknek legmegfelelőbbet, hisz manapság mosdóval nem csak a fürdőszobában, de a WC helyiségben is találkozhatunk.

A fürdőszobánkba is többféle mosdó közül választhatunk: lehet beépíthető, lehet szekrényre/pultra ültethető, falra szerelhető vagy akár álló mosdó is. Hatalmas termékkínálat áll rendelkezésünkre. Érdemes megemlítenünk néhány példát, a teljesség igénye nélkül: konzollal falra szerelhető, pultra ültethető, „hagyományos” mosdó, mosdótál, dupla mosdó, szimpla mosdó, szimpla mosdó tálcával, szögletes, ovális, kerámia/porcelán, üveg stb.

Mi alapján válasszunk mosdót?

Egyrészt választhatunk otthonunk, fürdőszobánk színvilágához, berendezéseihez, másrészt választhatunk a család nagyságához viszonyítva is.mosdo_szarnyas

A mosdó lehet porcelán mosdó, mely az egyik legelterjedtebb, de egy-egy mosdó/ kézmosó készülhet ún. szaniter kerámia anyagból, kristályporcelánból vagy akár üvegből is.

Bármely anyagot válasszuk is, egyszerű takarítani, ellenálló anyagok, nem tesznek benne kárt a vegyszerek sem, bár, szó, mi szó, környezetbarát anyaggal is tisztíthatjuk könnyedén, például ecettel vagy mosószódával akár.

A legtöbb gyártónál megtalálhatók a szokványos, fehér színű termékek mellett a színes (pl. kék, zöld) kivitelben készültek is.

 

A mosdó típusa szerint lehet:

szabadon álló mosdó, melynek a lába eltakarja a szifont is. Így a szabadon álló mosdó esztétikai szerepet is betölt.marmite_mosdo

beépített mosdó, ilyenkor akár komplett fürdőszoba bútor tagjaként is megvásárolhatjuk, így biztosítva az egységes fürdőszobai képet.

szárnyas mosdó is, ilyenkor a pult és a mosdó egybe van építve (szárnyként “terül” el a pulton), valamint ezeknél a típusoknál is megtalálható a konzollal falra szerelhető változat..

pultra helyezett mosdó, amikor a mosdónk mosakodótálként jelenik meg a pulton, de létezik többféle kialakításban.

 

A mosdó vásárlása előtt érdemes elgondolkodnunk és megterveznünk, hogy milyen stílusú, színű szanitereket szeretnénk egy helyiségben elhelyezni hogy ez alapján vásároljuk meg – ha lehet – egy helyen, egy időben szanitereinket, a választott termékcsaládon, márkán belül.

Ezzel egységes képet nyújt fürdőszobánk, valamint elkerülhetjük, hogy akár színbeli eltéréseket (nem minden fehér, ugyanaz a fehér szín) tapasztaljunk – erre nagyon kicsi az esély egy márkán, termékcsaládon belül.

Vegyük figyelembe azt is, hogy mosdónkhoz milyen csaptelepet szeretnénk, hiszen nem mindegy, hogy falra szerelt vagy mosdóra szerelt (álló) csaptelepet választunk. Ezt a mosdó kiválasztásakor nagyon fontos szempont!

 

Read previous post:
A szaniterekről általában

Nagyon sokszor találkozhatunk azzal a szóval, hogy "szaniter", de mit is jelent valójában? Szaniter termékkel elsősorban a higiéniai helyiségekben találkozunk,...

Close