Beltér Fürdőszoba

A szaniterekről általában

Nagyon sokszor találkozhatunk azzal a szóval, hogy “szaniter”, de mit is jelent valójában? Szaniter termékkel elsősorban a higiéniai helyiségekben találkozunk, ezért is halljuk sokszor fürdőszobaszalonokban a szaniter szó, mint gyűjtőfogalom használatát.

Szaniter termékek közé tartozik a mosdótál, zuhanytálca, WC csésze, fürdőkád, pissoir és a bidet is. Sokan e termékek kiegészítőit – mint például a csaptelepeket – is szaniterként emlegetik.

A szaniter termékek anyaga általában szaniterkerámia, azaz egyféle tömör porcelán anyag, melynek nincs vízfelvétele, és nagyon magas a szilárdsága, keménysége.

fekete_szaniter

 

Legelterjedtebb a fehér szín, de a modern kor vívmányainak köszönhetően szinte bármilyen színű vagy mintázatú szanitert vásárolhatunk fürdőszobánkba. Nem beszélve a különböző méret és formavilágról. A tervezők már-már extrém megoldásokat alkotnak, így szinte bármilyen különleges igény kielégíthető, egyedi fürdőszoba megalkotása lehetséges.

 

mintas_szaniterA szaniterkerámia, valamint általában véve a kerámia termék kifejezést általában a nem fémes összetevőkből álló, olyan szervetlen anyagokra használják, amelyeket égetéssel szilárdítanak meg. A szaniterek és műszaki kerámiák esetén gyakran többlépcsős kiégetési folyamatot alkalmaznak. Ezek a kerámia termékek lehetnek mázasak, vagy zománcozottak is. A szaniterek túlnyomó része üvegmázas, a vízfelvétel megakadályozása miatt.

 

Szaniter termékek:

– mosdóallo_mosdo
– WC csésze
– pissoir
– bidet
– zuhanytálca (kerámia)
– fürdőkád (kerámia)

Minden olyan termék, melynek alapanyaga szaniterkerámia.

 

 

 

Read previous post:
Tetőtéri ablak – új generáció

A Velux több, mint 60 éve gyárt jó minőségű tetőtéri ablakokat, árnyékolókat, és ezek kiegészítőit. Több éves fejlesztői munka után...

Close