Beltér Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Konyha Otthon, lakás

Csaptelepek és a megfelelő kiválasztása

A csaptelepek kiválasztásánál mind mást tartunk fontosnak, mások az elvárásaink, és otthonunk berendezésének, stílusunknak is függvénye, hogy melyiket is vásároljuk meg az óriási kínálatból. Fontost a design, a szín, a kényelmes használat, valamint a víztakarékos üzemmód.

 

A keresgélést azzal kezdjük, hogy fürdőszobába, konyhába vagy zuhanyozóba keresünk csaptelepet. Ha ez megvan, már szűkítettük ugyan a kínálatot, de még mindig nem jutottunk a célegyenesbe, hisz fürdőszoba esetén például nem mindegy, hogy a fürdőkádhoz, vagy a mosdóhoz kell választanunk.

chrome03

Ravak Chrome mosdó csaptelep

Ajánlott egyébként a csaptelepeket egyszerre cserélni, és egy termékcsaládból kiválasztani a megfelelőt, hogy megőrizzük a fürdőszoba egységes összképét. Amennyiben egy-egy csaptelepet kell cserélni, mert esetleg tönkrement, igyekezzünk a régivel, vagyis a többivel megegyező desginnal rendelkezőt választani.

Csaptelepek többféle, szebbnél szebb design-al vásárolhatóak, klasszikus vagy épp modern megjelenéssel, ezen kívül lehet króm, réz, vagy akár színes is egy-egy csaptelep.

A csaptelep működés, működtetés szempontjából is többféle lehet. Választhatunk egykaros, tekerőgombos, esetleg infrás vagy nyomógombos csaptelepet. Hatalmas a termékkínálat a csaptelep piacon is.

chrome01

Ravak Chrome kádtöltő csaptelep

Ha a fentebbiekkel megvagyunk, elképzeltük a vágyott csaptelepeket, fontos szempont a beszerelésük milyensége, az adott helyiség vízkiállással kapcsolatos adottságai.

Nem mindegy ugyanis, hogy fali vagy álló csaptelepet kell vásárolnunk.

Ezen kívül még felmerülhet az, hogy egyszerre kád és mosdó csaptelepre van szükségünk. Ezeket az úgynevezett Kád- és mosdótöltő csaptelepeket olykor úgy találjuk meg az áruházak kínálatában, hogy nevüket (típusukat) rövidítve, KMT feliratot /nevet kapnak.

kmt-csaptelep

Teka KMT csaptelep

Az ilyen típusú csaptelepeket leginkább kis fürdőszobákban, panellakásokban használják manapság is.

A választást befolyásolja, hogy konyhába, fürdőszobába vagy zuhanyozóba vásárolunk csaptelepet.

  • a konyhai mosogató csaptelep lehet fali vagy álló, lehet akár kihúzható zuhanyfejjel ellátott, igényünk szerint.
  • a mosdó csaptelep lehet szintén fali vagy álló, és ezen belül akár a fentebb említett KMT csaptelep.
  • a kádtöltő csaptelep lehet csak kádtöltő, ám lehet kádtöltő és zuhanycsaptelep is egyben. A zuhanyfülkébe vásárolhatunk csak zuhany csaptelepet is.

Egy-egy vizes helyiség berendezését a lehető legegységesebben próbáljuk megválasztani, és figyeljünk arra is, hogy csapszűrővel ellátottat vásároljunk, hogy spórolhassunk és mind inkább környezettudatos háztartást alakítsunk ki.

Read previous post:
Lakásfelújítás télen? – Igen!

Ha a lakásfelújítás kerül szóba, a legtöbb ember rögtön a tavasztól őszig terjedő időszakra gondol, ha a kivitelezésről van szó....

Close