Beltér Burkolat Csempe Fürdőszoba Otthon, lakás

Természet ihlette fürdőszoba – a pihenés szentélye

A fürdőszoba már rég nem az a helyiség, melynek az egyetlen célja a tisztálkodás. Az újonnan épülő és felújított lakásokban a fürdőszoba egyre inkább a pihenés és a nyugalom színtere, ahová el lehet menekülni egy hosszú, stresszes nap után.

A természet inspirálta fürdőszoba békés hangulatával e célt nagyszerűen szolgálja. A természetes, vagy természetes hatású anyagok és textúrák, az organikus formák, a rengeteg természetes fény képes megteremteni az áhított harmóniát, a tökéletes légkört.

3853A valódi kő, márvány, gránit vagy mészkő felületek mind kitűnő alapot szolgáltatnak a természetközeli fürdő megteremtéséhez. De kiváló alternatívát jelentenek a természetes anyagokat akár megszólalásig imitálni képes csempék és padlólapok is.

A fa és a fa felületek szintén a természet ihlette fürdőszoba szerves részei lehetnek. Mivel egy vizes közegről van szó, alacsonyabb költségekkel a hidegburkolatgyártók fahatású termékeivel is elérhetjük a kívánt hatást. A valódi fa felületek és a famintás padlólapok egyaránt tökéletes megoldást nyújtanak.

Egy organikus formájú térben álló kád válhat a fürdőszoba ékkövévé. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy egy intim udvarra néző ablakkal állíthatjuk szembe, akkor az ellazulás garantált. A belső és a külső tér szinte eggyé válik.

opera1A természet inspirálta fürdőszoba egyébként is fontos eleme a fény, mely nagyméretű ablakkal valósítható meg. Ennél a stílusú fürdőszobánál a mesterséges fényforrások sajnos csak részben képesek pótolni a természetes fény hiányát.

Az okosan elhelyezett fürdőszobai tükrök azonban némileg segíthetnek a helyzeten, a fényt tükrözve erősítik annak hatását.

A kemény, hideg hatású felületeket enyhítsük meleg, természetes színű kiegészítőkkel. Dísznövények segítségével pedig valóságosan is a fürdőszobába csempészhetjük az anyatermészetet.

Read previous post:
Csaptelepek és a megfelelő kiválasztása

A csaptelepek kiválasztásánál mind mást tartunk fontosnak, mások az elvárásaink, és otthonunk berendezésének, stílusunknak is függvénye, hogy melyiket is vásároljuk...

Close