Fürdőszoba Jakuzzi, szauna, hidromasszázs

Hidromasszázs kislexikon

Hidromasszázs termékek kiválasztása esetén az ár mellett a felszereltség ami a leginkább befolyásoló tényező. Viszont tudjuk-e, hogy mi mit jelent. Ahhoz, hogy a számunkra legpihentetőbb, leginkább ellazító élményt tudja a választott hidromasszázs kád, medence, vagy éppen hidromasszázs- és gőz zuhanykabin, nem árt tisztában lenni a felszereltség “tudásával”, a termék adottságaival.

A fürdőszoba mára nem csak a tisztálkodás lehetőségét jelenti a lakásban, hanem – az új igények egyre komfortosabb kiszolgálásával, valamint a csaptelepek, zuhanykabinok, hidromasszázs kabinok és kádak, valamint a gőzkabinok esztétikus és különböző stílusokhoz igazodó kialakításával – egyre inkább a relaxálás, kikapcsolódás és ellazulás helyszínévé kezd válni.

Ezen új trend talán leginkább szembetűnő elemei a hidromasszázs és gőzkabinok, valamint hidromasszázs kádak. Az egyszerűbb hidromasszázs kabinok két fő csoportja az akril hátfalas és üveghátfalas kabinok.

Akril: Az akril egyfajta speciális hőre lágyuló műanyag, amely ezáltal könnyen formázható, jól alakítható, könnyen megmunkálható ezért sok kádforma csak ebből az anyagból alakítható ki. Súlya csekély, könnyen szállítható és mozgatható. Az akrilból készült kádak jó tulajdonságai közé tartozik a könnyű tisztíthatóság, jó hőérzet (nem hideg), a benne lévő melegvíz lassabb kihülése, és a praktikus formák miatti kényelem. Alapvetően kétféle akril termék található meg az üzletekben. A teljes anyagában akril, és az ABS-akril-ból készült termékek.

Edzett Üveg: Az edzési eljárás során az üvegtáblákat valamivel 600 0C feletti hőmérsékletre melegítik, majd hirtelen nagy teljesítményű ventilátorok segítségével lehűtik. Az így kezelt üvegeknek nagyobb a nyomó szilárdsága és ez teszi őket alkalmassá a fokozottabb igénybevételű helyeken történő felhasználásra.

Fényterápia: Az ókori Egyiptomban és Görögországban is alkalmazott fényterápia modern alapjait a 20. század elején dr. Niels Rynberg Finsen dán orvos tette le, akit tudományos munkájáért Nobel-díjjal tüntettek ki. A fényterápia során magas fényerősségű, teljes spektrumú fényt, valamint szűrt UV- és infravörös részeket használnak fel, és már néhány nap alatt jelentős javulás észlelhető. Gyógyítási célokra több esetben is használják, így szezonfüggő depresszió, több műszakban végzett munka miatt kialakuló alvászavarok, vagy a belső óra (circadián ritmus) zavarainak kezelésére használják.

Gőzkabin: A zuhanykabinok, illetve a hidromasszázs kabinok felszereltebb változata a gőzkabin: mindazzal a kényelmi funkciókkal és extrákkal fel vannak szerelve, mint az elektronikás hidromasszázs kabinok, azzal a plusszal, hogy gőzfürdő funkció is helyet kapott az extra listán. A gőzkabinokkal elérhető gőz élettani hatásai és a gőzfürdő előnyei részletesen olvashat oldalainkon. A gőzkabinok vezérlő egységén be lehet állítani a gőz hőfokát maximum 60 Celsius fokra, illetve a gőzölés idejét is. A gőzkabinban található biztonsági berendezés megakadályozza a túlzott idejű és hőmérsékletű gőz képződését.

Hangulatvilágítás: A hangulatvilágítás nem fő fényforrásként jelenik meg , hanem kellemes atmoszférát, romantikát kölcsönöz, nyugtatólag hat és nem mellékesen esztétikus.

Hidromasszázs kabin: a hidromasszázs kabinok hátfalába, illetve oldalfalába masszázs fúvókákat szerelnek, melyekkel a víznyomás erősségének állításával masszírozhatjuk a testünket. A hidromasszázs kabin fúvókák darabszáma típustól és kialakítástól függően változhat. Az üveg vagy akril hátfalas hidromasszázs kabin közötti választást az esztétikum és praktikum határozhatja meg.

Esőztető zuhanyfej: melyet sokan trópusi zuhanynak is hívnak. Ezen a fejen keresztül azonos nyomás mellett egy nagyobb felületen folyik a víz, így egy valódi relaxáló trópusi esőben lehet részünk, így tényleges ellazulásban lehet részünk a hidromasszázs kabinban.
hidro_muszakiHidromasszázs kád: a hidromasszázs kádak oldalfalába masszázs fúvókákat szerelnek, melyekkel a víznyomás erősségének állításával masszírozhatjuk a testünket. A fúvókák darabszáma típustól és kialakítástól függően változhat.

Jet: fúvóka. Ezen keresztül a víz levegővel való keveredéssel nyújt masszázsélményt, a víznyomásból adódóan.

Kiszárító rendszer: A csöveket vízteleníti, ezáltal szagtalanít és vízkőmentesít. Hozzájárul a szerelvények karbantartásához.

LED világítás: Az elmúlt években a LEDek robbanásszerű fejlődésen mentek át fényerő és színhőmérséklet tekintetében, így lehetővé vált világítástechnikai alkalmazásuk. A LED már régóta ismert, és használt eszköz. A LED világítás a korábbi világító eszközökhöz képest lényegesn energiatakarékosabb és jóval hosszabb élettartamú.Strapabírók és nem tartalmaznak mérgező anyagokat, ellentétben a kompakt fénycsövekkel.

Ózon funkció: Ózon segítségévél tisztítja a levegőt, pusztítja el a baktériumokat, mikroorganizmusokat, a polleneket és atkákat. Az ózon 3000-szer erősebb fertőtlenítő anyag, mint a klór. Az ózonkezelés könnyen elbánik a szagokkal és a penésszel is. Ezáltal frissebb tisztább levegőt lélegezhetünk be.

Bármely hidromasszázs termék beszerzésével igazi luxusélményt szerezhetünk családunk minden tagjának.

Read previous post:
Zuhanykabin kislexikon

Azt gondolnánk, egy zuhanykabint nagyon könnyű kiválasztani. Részben így is van. Ám a megfelelő választáshoz elengedhetetlen, hogy a fürdőszoba adottságait...

Close