Beltér Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba

Hogyan varázsoljunk tágassá egy kicsi fürdőszobát?

Nagyon sokak otthonában a fürdőszobának igen kicsi méretű helyiség lett tervezve, építve. Így teljesen érthető, ha szeretnénk megoldást arra, hogy legalább optikailag tűnyjön tágasnak, kényelmesnek a pici helyiség. Néhány apró trükkel ez elérhető.

Lomtalanítsunk 🙂

Talán ez a legkézenfekvőbb, amit tehetünk azért, hogy tágas, kényelmes, letisztult legyen a fürdőszobánk. Egy kis fürdőszobában nagyon könnyen felhalmozódnak a felesleges tárgyak. A tisztítószereket tartsuk például a mosogató alatti szekrényben, vagy a kamrában, a fürdőszobába csak a tisztálkodásunkhoz, mindennapi higiéniánkhoz szükséges dolgokat tároljuk. A szennyeskosár is tökéletes helyen lehet a hálószobában egy sarokban, nem kell feltétlenül a fürdőszobába bezsúfolni. Használjunk tárolókat, és akár használjuk ki az ajtó felületét is tárolásra.

Fény – fény – fény

Ha a fürdőszoba kicsi, és még sötét is, az a lehető legrosszabb párosítás. Ilyen esetben még szűkebbnek, kényelmetlenebbnek hat a tér. Érdemes, sőt ajánlott elgondolkodni plusz fényforrások, lámpák elhelyezésén. Ez lehet fali lámpa, mennyezeti lámpa, spot lámpa, vagy akár hangulatvilágítás. Már az sokat javít a helyzeten, ha a mennyezeti lámpába erősebb izzót helyezünk. Ezt csak fokozhatja a további fények, lámpák elhelyezése, esetleg led szalagban is gondolkodhatunk.

Tükrök felszerelése

A fürdőszobák szinte elengedhetetlen kelléke a tükör. Egy nagyobb tükör, vagy több, dekorációs célt szolgáló tükör elhelyezése máris rásegít a világításra, ha a világítótest(ek) környezetében (is) használjuk őket. Így világosítjuk is, ezzel tágítjuk a teret, jobb, tágasabb térhatást érünk el.

A fehér szín varázsa

Ha kicsi a fürdőszoba, világos, fehér színekben érdemes gondolkodni a falat, berendezési tárgyakat illetően. Egy kicsi fürdőszobában méginkább fontos, hogy megfelelő árnyalat kerüljön a falra. Ne ijedjünk meg a fehértől, ha színes kiegészítőket használunk, nem lesz rideg az összhatás.

Ha abban a szerencsés helyzeben vagyunk, hogy terveztek és építettek a fürdőszobánkra ablakot, ez hatalmas segítség a térhatás optimalizálásában. Egy-egy párát kedvelő szobanövény elhelyezése a hangulatunkra is pozitív hatással lesz, hisz a természet közelségét varázsolja a négy fal közé.

Read previous post:
Mitől függ a hidegburkolatok élettartama?

A hidegburkolatok élettartama több tényezőtől függ. Nagyban befolyásolja az aljzat minősége, a felhasznált csemperagasztó minősége, valamint természetesen a beépítés szakszerűsége.

Close