Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba

Így lesz tökéletes a fürdőszoba: fürdőkád vagy zuhanykabin?

Nincs is annál jobb egy fárasztó nap után, vagy akár egy hűvösebb estén, mint belemrülni egy kád forró vízbe és élvezni az illatos habok közti kényeztető pihenést. Ez a lekellemesebb mindennapi fürdőszobai élmény. Mivel azonban a fürdőszoba nem csak a kényeztető pihenésünk színtere, hanem mindennapi életünk szerves része, hiszen itt indul és itt végződik egy-egy napunk, a tervezés, felújítás során a praktikum is óriási szerepet kap.

A pihentető, lazító élmény érdekében a fürdőszoba domináns színe meghatározó. A fürdőszoba tervezésekor – legyen az építkezés, vagy felújítás – gondosan meg kell terveznünk, milyen legyen a színe, milyen legyen a burkolat, a fugázó, milyen legyen a berendezés, hogy igazán kellemesen érezzük magunkat a praktikusság szempontjából is.

Itt fel is merül az első, és egyben legfontosabb kérdés, fürdőkád vagy zuhanykabin kerüljön a fürdőszobába?
Sokan talán el sem gondolkodnak ezen, és sajnos utólag döbbennek rá, hogy igényeik, vagy kényelmük, vagy akár a helyiség méretei miatt zuhanykabint, vagy épp fürdőkádat kellett volna választani.

A fürdőkád pártiak szerint míg a fürdőkádban zuhanyozni is lehet, fordítva ugyanez már nem lehetséges, hisz zuhanykabinban nem lehetséges a fürdőzés.

Igen ám, de a fürdőkád sokkal nagyobb helyet foglal. Sokan épp e miatt választják inkább a zuhanykabin beépítését.

A zuhanykabin pártiak szerint zuhanyozás közben sokkal kevesebb vizet használnak el, mint a fürdéssel, és ezzel érvelnek választásuk mellett. Ez akár igaz is lehet, a zuhanyzási szokások függvényében, de nem feltétlen helytálló.

A választásnál fontos szempont lehet, hogy van-e idős személy, vagy gyermek a családban. Kisgyermekes családok esetében a fürdőkád választása az ideális döntés, hisz a fürdetés kényelmesebb, és a gyermek fürdési élménye vidámságot hoz.
Idősebb családtag esetében viszont a zuhanykabin a megfelelőbb, hisz könnyebben tud belépni, így az önálló tisztálkodás biztosított számára.  A még kényelmesebb használat, és design szempontjából a legideálisabb egy walk-in zuhanykabin a fürdőszobába.

Napjainkban a zuhanykabin választék is óriási. Választhatunk hidromasszázs zuhanykabint is, melyben FM rádió, színterápia, különböző masszázsfejek állnak rendelkezésre a zuhanyzási élményünk emelése érdekében.

Egy ilyen extrákkal felszerelt zuhanykabin akár költségesebb beruházást is jelent egy fürdőkád beépítésénél, bár a lehetőségek tárháza manapság már határtalan.

A fürdőkádunk is lehet extrákkal felszerelt, egy hidromasszázs kád kellemes, lazító masszázsélményt tud nyújtani otthonunkban. Ám ha nem szeretnék extra funkciókat, a fürdőkádak óriási formaválasztéka lehetővé teszi, hogy design igényeink is maximálisan ki legyenek szolgálva, hisz nem csak klasszikus, egyenes fürdőkádban gondolkodhatunk, hanem sarokkád, asszimetrikus sarokkád, ovális vagy épp szögletes térben álló kád, sőt! kisebb tér esetén ülőkád is beépítésre kerülhet álmaink fürdőszobájába.

Essen választásunk akár fürdőkádra, akár zuhanykabinra, mérjük fel a család igényeit, és a hatalmas kínálatból ki fogjuk tudni választani az ideális modellt.

Zalakeramia Momenti türkiz fürdőszoba

Riho Miami fürdőkád

Walk-in zuhanykabin

Read previous post:
Otthonunk világítása

Otthonunk világítása hangulatunkat éppúgy befolyásolja, mint az összképet, a designt. A mellett, hogy kényelmünket kell szolgálnia minden helyiségben, otthonunk kisugárzását,...

Close