Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Szigetelés

Így lesz tökéletes a fürdőszoba: épített vagy kész zuhanykabin?

A fürdőszoba tervezése során nagy dilemma, hogy fürdőkádra vagy zuhanykabinra essen a választás, ha nem vagyunk abban a szerencsés esetben, hogy a fürdőszoba mérete mindkettőt megengedné. Majd ha már eldöntöttük, hogy bizony zuhanykabint szeretnénk, akkor a következő kérdés az, hogy épített zuhanykabin, vagy készen vásárolt zuhanykabinunk legyen?

Pro és kontra más-más vélemények vannak az épített és a készen vásárolt zuhanykabinok körül. Most a miért ez, vagy miért az kérdéskörben szeretnénk a kedves olvasó segítségére lenni.

Miért legyen épített zuhanykabinunk?

Walk-in zuhanykabin

Egy épített zuhanykabin rendkívül mutatós designeleme lehet a fürdőszobának, akár csempével, akár mozaikkal burkoljuk, sőt, akár üvegtéglából is épülhet.
Nagy előnye a sokoldalúság, hisz tetszőleges méretű, alakú lehet, nem kötnek a szabványok. A falat építhetjük vastagabbra, így akár tárolófakkokat is tervezhetünk bele, ami nem csak esztétikai szempontból különleges, praktikussága sem elhanyagolható.
Az épített zuhanykabin fala lehet akár ívelt, akár legömbölyített végű, a lehetőségeknek csak a fantáziánk szab határt.

Tervezhetünk akár walk-in zuhanykabint a fürdőszobánkba, így akár fal nélkül, akár egy üvegfallal/zuhanyfallal is élvezhetjük a zuhanyozás szabadságát.

Az épített zuhanykabinoknál arra kell ügyelnünk, hogy megfelelő lejtést alakítsunk ki a padlón a padlóösszefolyó, lefolyó felé, hogy a zuhanyzáskori víz könnyedén lefolyhasson.

Természetesen a megfelelő szigetelő réteg nem maradhat ki a burkolat alól!

Miért válasszunk kész zuhanykabint?

Nagy előnyük a helytakarékosság, és a gyors beépíthetőség, cserelehetőség. Választhatunk mintás, vagy akár víztiszta üveges kivitelt is. Utóbbi esetében sokkal jobban fog érvényesülni a fali csempe szépsége, és nem töri meg a teret.

A vízkövesedés azobban nagy dilemmát okozhat, nem kíméli a zuhanykabint sem, és ez az épített kabinok malmára hajtja a vizet. A különleges eljárással felületkezelt zuhanykabinok azonban vízleperegető bevonatot kapnak, így a takarítás jelentősen egyszerűsödik. A kész zuhanykabinok általában 80*80 cm, vagy 90*90 cm méretűek, ám ettől eltérő méretek is elérhetőek a gyártók kínálatában. Választhatunk akár ötszögletű zuhanykabint is, hogy igazán különleges és kényelmes legyen az eredmény.

A kínálat abban is eltérő lehet, hogy egyes kabinok zuhanytálcával vásárolhatóak meg, míg másokhoz külön vásárolható zuhanytálca.

A zuhanykabinhoz a zuhanytálcák lehetnek akril, lemez, öntöttvas, vagy kerámia (márványzúzalék) anyagúak. A magasságuk függvényében kérhetőek előlappal, vagy csempével burkolhatjuk az előlalpi részt, sőt, ha ezt nem szeretnénk, az aljzatbetonba is sűlyeszhető a szifon, ha a műszaki adottságok ezt lehetővé teszik.

Bármely változatra is essen a választás, a szakszerű beépítés, és előkészületek elengedhetetlenek a hosszútávú, kényelmes használat érdekében.

Read previous post:
Így lesz tökéletes a fürdőszoba: fürdőkád vagy zuhanykabin?

Nincs is annál jobb egy fárasztó nap után, vagy akár egy hűvösebb estén, mint belemrülni egy kád forró vízbe és...

Close