Beltér Fürdőszoba Otthon, lakás

Ismerkedjünk a bidével

A világ számos pontján a fürdőszoba elképzelhetetlen bidé nélkül. Ugyanolyan nélkülözhetetlen elem, mint a WC. Hazánkban még nem ennyire elterjedt eszközről van szó, de a kereslet fokozatosan nő a bidé iránt. Ezt számos higiéniai, környezetvédelmi és nem utolsósorban pénzkímélő tulajdonsága teszi indokolttá.

Egy ilyen kényes témáról is mindenképpen érdemes szót ejteni, mint a bidé, és annak használata. Egy egyszeri nagyobb, de nem túl nagy befektetéssel számos pozitív előnyhöz jutunk, ha egy bidével gazdagítjuk fürdőszobánkat.

A fürdőszoba bidével történő felszerelésének első, és legfontosabb oka, hogy a WC-papír használatnál sokkal higiénikusabb. Egyszerű mosakodást tesz lehetővé, csökkenti a fertőzések kialakulásának veszélyét.

28824A bidé beszerelésekor felmerülő egyszeri nagyobb kiadás hamar megtérül, hiszen a WC-papír használatánál gazdaságosabb. Akik számára ez kétséges, amit azzal indokolnak, hogy a víz is pénzbe kerül, gondoljanak arra, hogy milyen gyakran kell WC-papírt beszerezni egy-egy háztartásban. A papírhasználat jelentős csökkenése megtakarítást eredményez.

A WC-papír használat csökkenése pedig létrehoz egy másik, igen pozitív indokot a bidé használat mellett. Környezetbaráttá teszi azt. Hiszen ha korábban újrahasznosított anyagból készülő papírt 26843használtunk is, annak az előállításához is számos káros folyamat társult. Mint például a feldolgozáshoz kapcsolódó eljárások, vagy a szállítás során történő légszennyezés.

A bidé használatával véget vethetünk a sok embert kellemetlenül érintő irritációnak. A WC-papír felülete által keltett mechanikai inger mellett az előállítása során feldolgozott vegyi anyagok, színezékek és illatosítók is sokak bőrét károsítják. A bidé ezzel szemben a langyos víz segítségével nyugtató hatást kelt.

Bár az első és legfontosabb érv a bidé mellett a higiénia, azért azt se felejtsük el, hogy még szépséget is képes hozzáadni a fürdőszobához. Ha elképzeljük egy gyártó egy termékcsaládjába tartozó bidé és WC képét egymás mellett, a szimmetrikus harmónia jut eszünkbe.

Read previous post:
Szén-monoxid vészjelző – otthonunk biztonságáért

A fűtési szezon kezdetével sajnos az otthonunkban ránk leselkedő veszélyek is megnövekednek. Hazánkban ugyanis évente a fűtési szezonban nagyon sok...

Close