Beltér Fűtés Szén-monoxid érzékelő

Szén-monoxid vészjelző – otthonunk biztonságáért

A fűtési szezon kezdetével sajnos az otthonunkban ránk leselkedő veszélyek is megnövekednek.
Hazánkban ugyanis évente a fűtési szezonban nagyon sok szén-monoxid mérgezés történik, aminek fő oka a nyílt égésterű fűtési berendezések, vízmelegítők használata, azok nem megfelelő állapota, esetleges meghibásodása és a szellőzésben megállapítható hiányosságok.

Ezek a, sajnos túl gyakran előforduló mérgezéses balesetek, olykor sajnos halálesetek elkerülhetőek lehetnek, ajánlott az otthonainkat szén-monoxid vészjelzővel felszerelni.

Különösen fontos ez, hisz az elmúlt évek, évtizedek során a lakóépületeket újraszigeteltük, műanyag nyílászárók kerültek beépítésre, melyek jobb hőszigetelők, ám míg a fa nyílászárók “lélegeznek”, ezek már nem. Gondoskodnunk kell tehát a megfelelő szellőztető berendezésről, és baj esetén vészjelző készülék is szükséges, hogy megelőzzük a mérgezést.

Otthonainkban nyílt égésterű gázkészülékek, átfolyós vízmelegítő gázkészülékek használata mellett elengedhetetlen a CO vészjelzők használata, a bukóra nyitott ablak nem megoldás, költséges is, hisz hiába fűtünk a nyitott ablaknál.

Szén-monoxid vészjelző készüléket egyre több helyen, bármely általános áruházban is vásárolhatunk.

CO-veszjelzo-honeywell-xc70-doboz

Honeywell XC70 szén-monoxid vészjelző

Ajánlható például a Honeywell XC70 szén-monoxid érzékelő készülék, mely a már jól ismert, és bizonyított H450EN továbbfejlesztett változata. Ez az új X-Series egy elektrokémiai cellás, önálló szénmonoxid érzékelő, ami egy beépített hosszú élettartamú elemmel működik.

A Honeywell XC70 szén-monoxid vészjelző elődjével megegyezően, ha az életünkre veszélyes mennyiségű szén-monoxidot érzékel a levegőben, hang- és fényjelzéssel figyelmeztet a veszélyre. Az európai EN50291:2001 szabványnak is megfelelő érzékelő speciális karbantartás nélkül is üzembiztos.

Nagy előnye, hogy teljesen magyar nyelvű a készülék, a csomagolás, a használati útmutató, a készülék feliratok, valamint a megfelelőségi tanúsítvány is!

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálatának megfelelt a termék:
https://www.nfh.hu/sites/default/files/szenmonoxid_pozitiv_20150305_0.pdf
“Forrás: internet, 2015-03-05”

Az innovációnak köszönhetően az X-series minden tagja, így a Honeywell XC70 készülék is képes a szabványos riasztási szinteknél korábban, úgynevezett előriasztást is adni! Ez a figyelmeztetés a “szellőztessen” jelzés, mely a kritikus szint 25, 50, 75 %-ánál ad előriasztást. Ezt a funkciót azonban ki lehet kapcsolni igény esetén. Ki-ki maga dönti el szükségességét. E funkció használata nélkül a kritikus szinten mindenképpen riaszt a vészjelző.

Szén-monoxid riasztó vásárlása esetén ne spóroljunk, hisz családunk és saját életünk múlhat rajta.

CO-veszjelzo-honeywell

Honeywell XC70 szén-monoxid vészjelző

A szén-monoxid érzékelőknek a gyártó minden esetben megadja az élettartamát. Ezt az élettartamot vegyük komolyan! Ne használjunk, ne bízzunk olyan készülékben, mely ezt az élettartamot meghaladta.

A Honeywell CX70 szén-monoxid vészjelző készülék gyártó által meghatározott élettartama 7 év, melyre szintén 7 év gyártói garancia vonatkozik.
Ha Ön Honeywell X-Series készüléket, Honeywell CX70-es szén-monoxid vészjelzőt választ, akkor több, mint ötven év gyártói tapasztalatát, innovációját helyezheti el otthonában családja végelmében.

Szén-monoxid vészjelző jelzése esetén haladéktalanul nyissunk ablakot, ajtót és hagyjuk el otthonunkat! Menjünk ki a szabad levegőre, és várjunk negyed, vagy akár fél órát, hogy alaposan kiszellőzzön a helyiség, lakás. Hívjunk szakembert a készülékek ellenőrzésére.

Forrás: https://www.honeywellcoriaszto.hu/hova_szereljem/szen_monoxid_veszjelzok

Ahol tovább tájékozódhat:

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság >>

Honeywell oldala >>

 

Read previous post:
Fürdőszobai radiátor – több mint fűtőtest

A fürdőszoba megfelelő fűtése kiemelten fontos, hiszen a fürdés, zuhanyzás után a megfázás esélye megnőne egy hideg helyiségben. A fürdőszobai...

Close