Beltér Fürdőszoba Otthon, lakás

Maximalizáljuk a teret a fürdőszobában

Ha elképzeljük a fürdőszobánkat, nem mindegy, hogy egy szűkös, zsúfolt, körülményesen használható kép jut-e eszünkbe, vagy egy világos, tágas és szellős helyiség. Emiatt a kisebb és a nagyobb fürdőszobákban éppúgy kiemelt szerepet kell, hogy kapjon a praktikus, jól átgondolt berendezés.

Az való igaz, hogy hazánkban számos embernek kell megküzdenie a kisméretű fürdőszoba berendezésének problematikájával, de ugyanakkor egy kimondottan tágas fürdő képe is teljesen elrontható egy helytelen elrendezéssel.

18188Hacsak nem mi magunk tervezzük, terveztetjük meg épülő otthonunkat, a fürdőszoba méreteit és adottságait készen kapjuk. Ezek legyenek akár kevésbé előnyösek, akár álmainkhoz közelebb állók, csak rajtunk múlik, hogy kihozzuk-e a lehető legtöbbet a lehetőségeinkből.

Ahhoz, hogy a fürdőszoba egy szellős és világos menedék lehessen, szükség van minél több fényre. Ha nem rendelkezünk a természetes napsugarak jótékony hatását beengedő ablakkal, vagy esetleg az túl kisméretű, akkor sem kell kétségbe esnünk. A mesterséges fényforrásokkal is sikeresen elérhetjük azt a hatást, ami a testi mellett a szellemi megtisztulást is elősegíti.

Nagyon fontos, hogy ne csábuljunk el egy a fürdőszobához képest túlméretezett fürdőkád megvásárlására. Vagy ha nincs elegendő hely, ne erőltessük egyszerre a fürdőkád és a zuhanykabin beépítését is. Ezzel csak egy zsúfolt, közlekedés és használat szempontjából egyaránt problémás fürdőszobát hoznánk létre.

fürdőszoba4Ehelyett gondolkodjunk okos megoldásokban, melyek a kényelmi igényeinket úgy teljesítik, hogy közben nem károsítják a tágas tér képét. Egy kényelmes fürdőkád egy kádparavánnal máris kettő ez egyben szerepkört ellát, sokkal kevesebb helyigénnyel.

A fürdőszobai szekrények is hatalmas segítséget jelentenek a helyiség tágassá tételében. Igaz, hogy bár helyet foglalnak el, de okos tárolási megoldásaikkal magukba fogadják a használati tárgyainkat, így előzve meg a rendetlenség és zsúfoltság kialakulását.

Végül, de nem utolsó sorban ejtsünk szót a színekről. Ha a fürdőszoba tágasabbá tételéről van szó, megkerülhetetlen kérdés a színek megválasztása. Ez persze nem azt jelenti, hogy a padlótól a plafonig mindennek fehérben kell pompáznia. De az mindenképpen általánosan elmondható, hogy a világos árnyalatok növelik a térérzetet és a szellős összkép létrehozói. De akár egy stabilitást sugárzó sötét padló mellett is képesek ezt a hatást elérni.

Read previous post:
Szén-monoxid vészjelző – beszerelési tanácsok

A szén-monoxid vészjelző készüléket felszerelni, elhelyezni nagyon egyszerű, azonban néhány szempontot fontos figyelembe venni, hogy az esetleges baj esetén a...

Close