Beltér Fürdőszoba Otthon, lakás

Készítsük fel fürdőszobánkat a télre!

Ahogy egyre előrébb haladunk az őszben, nem árt előre gondolkodni, és az elkövetkező téli időjárás sajátosságaira felkészíteni fürdőszobánkat. Bár a tél sok tekintetben az egyik legcsodálatosabb évszak, a vele együtt járó hosszú éjszakák és hideg hőmérséklet hatással van az otthoni életünkre is.

Néhány apró, nem nagy költséggel járó dologgal sokat tehetünk azért, hogy a fürdőszoba a téli hónapokban is otthonos lehessen. Csak egy kis odafigyelésre van szükség ahhoz, hogy a fürdő a hideg időben is barátságos és hívogató helyiséggé váljon.

Azon túl, hogy feltekerjük a fűtést, számos kiegészítő és szín segítségünkre lehet a meleg fürdőszoba kialakításában. De hol kezdjük?

34981A legkézenfekvőbb ilyen elem a fürdőszobaszőnyeg. Lehet, hogy nyáron esetleg nem zavaró a zuhany alól a hideg padlólapra kilépni, de télen egészen más a helyzet. A talpunk igényli, hogy a víz elzárása után se kelljen a melegséget nélkülöznie.

Ha a fürdőszoba faablaka már nem zár tökéletesen, egy olcsó, öntapadós tömítővel önállóan is orvosolhatjuk ezt a problémát. Egyszerűen és gyorsan útját állhatjuk a nem kívánatos hideg légáramlatoknak.

3763A fürdőszoba téli mesterséges megvilágításánál meglepő módon talán a kevesebb néha több elve érvényesül. Természetesen egy-egy tevékenységhez, mint a borotválkozás, vagy a sminkelés, nélkülözhetetlen az erőteljes, éppen emiatt hideg hatású megvilágítás. De ha egy forró fürdőt vennénk, a halványabb, kicsit homályos világítás sokkal inkább passzol a nyugtató, otthonos hangulathoz. Ha a fürdőszobai tükörhöz felszerelünk egy külön világítótestet, akkor máris megoldottuk ezt a feladatot.

A kiegészítőkkel sokat tehetünk azért, hogy a fürdőszoba képe melegséget sugárzó legyen. A törölközőktől kezdve a szappantartón át az illatos gyertyákig végig vezethetjük a pirosas, narancsos árnyalatokkal a fürdőszobán a melengető elemeket.

Persze akik hosszabb távra terveznek, és nagyobb összeget is rászánnának az extra meleg fürdőszoba megteremtésére, azok padlófűtésben, vagy speciális vízálló melegburkolat lerakásában is gondolkodhatnak.

Read previous post:
Maximalizáljuk a teret a fürdőszobában

Ha elképzeljük a fürdőszobánkat, nem mindegy, hogy egy szűkös, zsúfolt, körülményesen használható kép jut-e eszünkbe, vagy egy világos, tágas és...

Close