Beltér Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Otthon, lakás

Zuhanykabin beépítése

Manapság nagyon sokan a kis fürdőszobákba helytakarékossági szempontokat figyelembe véve zuhanykabint építenek be. A választék hatalmas, az egyszerű zuhanyfülkétől a hidromasszázs és gőzkabinokig nagy termékskála áll rendelkezésre.  Mégis elsődleges szempont a rendelkezésre álló hely.

Ez meghatározza a választható zuhanykabin méretét, formáját, íves zuhanykabin vagy szögletes zuhanykabin legyen. Ez után választhatunk hogy egy szerényebb, hétköznapi terméket, vagy hidromasszázs és esetleg gőzfunkciókkal felszerelt változat mellett döntünk. Ezt az adottságokon túl pénztárcánk is befolyásolja.zuhanykabin (27)

A beépítést a funkcionálisan felszerelt változatok esetén mindenképpen bízzuk szakemberre, sok esetben a garanciánál ez befolyásoló tényező. A szerényebb kivitelű termékek saját kezűleg is beépíthetők, némi segédlettel. Mindenképpen használjuk a zuhanykabin használati és beépítési útmutatóját.

A beépítés előzménye a hideg-meleg víz hálózat ill. a lefolyó kiépítése. A vízkiállások helye, és a lefolyó helye a padlóban meghatározza a beépíthető zuhanykabint, illetve annak tálcáját.

A zuhanyfülke lehet hátlappal ellátott, vagy csempézést igénylő. A beépítés előtt ezt vegyük figyelembe! Csempézett fal esetén hívjuk fel a burkoló szakember figyelmét is arra, hogy zuhanykabin „hátfalát” csempézi.

A választott zuhanytálcánál tájékozódjunk a lefolyó elhelyezkedéséről, szükség esetén egyeztessünk szakemberrel.zuhanytalca

A beállított zuhanytálcánál fokozottan figyeljünk arra, hogy szintbe legyen állítva! Akril tálcák esetén a szintező lábbal állíthatjuk be, majd ajánlott az aláépítés, pl. purhabbal való térkitöltés a stabilitás érdekében.

A helyére került zuhanytálcát szilikonozzuk körbe, hogy biztosítani tudjuk a megfelelő vízzárást.

Ha zuhanytálcánk épített tálca, a vízlefolyásra, ill. az oldalfalak szilikonozására is ügyeljünk! A zuhanytálca kiépítésénél, burkolásánál jó minőségű, felxibilis terméket válasszunk, ezek vízfelvétele nagyon minimális!

A következő feladat az oldalfalak, ajtók rögzítése. A tartóidomokat a beépítési útmutató szerint a megfeleő helyre rögzítsük a falra. Mérjük le pontosan, jelöljük be a helyét, fúrjuk, illesszük a helyére. Ez után illesszük bele az oldalfalakat, alátéteket, a csavarokkal rögzítsük erősen, vigyázva, hogy ne feszüljön az üveg, mert könnyen berobbanhat. Fokozottan figyeljünk arra, hogy sérült oldalfalat, ajtót ne építsünk be!
Az oldalfalak rögzítését követően szereljünk fel az alsó és felső profilokat (ha van), ill. szereljük be az ajtót, majd illesszük a helyére a szilikonos tömítéseket, mágneszárat, ajtófogantyút.

Ezután érdemes a tálcát kívül szilikonos tömítőanyaggal körültölteni, a vízzárás érdekében.

Csaptelep tekintetében szinte bármilyen zuhanyzós csaptelep szóba jöhet, igény szerint. Felszerelhetünk ún. kádtöltő csaptelepet zuhanyszettel, vagy csak zuhany csaptelepet, melynek nincs kifolyó része, csak a gégecső és a zuhanyrózsa.

Zuhanytartó rudat érdemes a falra szerelni, hogy még kényelmesebb legyen a zuhanyozás.

 

Read previous post:
Hogyan válasszunk megfelelő WC-t?

Szaniter vásárlásánál érdemes egy kollekción belül válogatnunk, a WC berendezésénél is, hisz egy termékcsaládon belül a termékek megjelenése, design-ja egyező,...

Close