Kültér, kert

Tökéletes csapadékvíz elvezetés a kültéri burkolaton

A kültéri burkolatok készítésekor fontos a megfelelő lejtés, és ezen felül a vízelvezető folyókák, csatornák kiépítése.

Az tény, hogy a kültéri burkolatok kialakításának legfontosabb szempontja a megfelelő lejtés, ami azt hivatott egyrészt biztosítani, hogy a csapadékvíz a ház falától el, a füves területek felé folyjon. Ám nagyobb burkolt felületek, valamint jelentősebb csapadékmennyiség esetén ez a megoldás kevés lehet.

Ma már a kerti vízelvezető rendszerek, folyókák megfelelő megoldást kínálnak az esetenként nagy mennyiségű eső lezúdulásának esetére. Nagyobb kültéri, kerti burkolt felületeken a vízelvezető folyókák szerepe jelentős.

A burkolásnál arra figyelni kell, hogy vízelvezető folyókák alkalmazása esetén két irányú lejtést alakítsunk ki, a folyókák hosszanti oldalán.

A folyókák szerepe például a kocsibejáróknál is igen jelentős. Ha ilyen helyen szeretnénk alkalmazni, vegyük figyelembe a folyóka terhelési osztályát!

Az ACO SELF Euroline horgonyzott acél folyóka a ház körüli vízelvezetés profi megoldását kínálja. Tervezői minden egyes részletről nagy odafigyeléssel gondoskodtak.
A sokoldalú folyókát garázs és kapubejárókhoz, zárt vagy nyitott udvarokba, bejáratok, előterek köré, teraszokra, kertekbe egyaránt alkalmazhatjuk. A családi környezetben előforduló bármely terhelésnek remekül ellenáll.

Az ACO SELF Euroline folyóka tulajdonságai:
– V-alakú kialakítás a hatékony öntisztulásért
– Nagy szilárdságú, vízzáró polimerbeton folyóka test
– Csatlakozásai teljesen vízzáróak
– Többféle, esztétikus rács választható hozzá: horganyzott és rozsdamentes acélból, vagy öntöttvasból
– Stabil folyóka- és rácsrögzítés
– Gazdag elem- és tartozékválaszték

ACO SELF Euroline folyóka felhasználási területei:
– garázs- és kapubejáróhoz
– zárt és nyitott udvarokba
– bejáratok körül
– előterek körül
– teraszokra
– kertekbe

Ha folyókát vásárolunk általában egy csomagban találjuk a folyóka testet és a folyóka rácsot. A kerti folyóka rács desingját tekintve eltérő lehet, így kiválaszthatjuk a számunkra leginkább tetszertős kivitelt.
Ha nem vagyunk biztosak a választásban műszaki téren, kérjük a szakkereskedő segítségét, hogy valóban megfelelő vízelvezető rendszer kerülhessen kertünkbe.

Read previous post:
A márvány időtlen eleganciája otthonunk burkolataként

A márvány, azon belül is a fehér márvány a luxus és az időtlen elegancia megtestesítője. Inspirálja a kortárs tervezőket, hogy...

Close