Beltér Burkolat Csempe Konyha Padlólap

A konyha felújítása költséghatékonyan

Megérett a konyhánk a felújításra, de a pénztárcánk sajnos nem túl vastag hozzá? Vágjunk bele akkor is bátran, egy tervezésbe mindenképpen, hisz sok pénzt spórolhatunk alapos tervezéssel, némi kompromisszummal, és az egyszerűbb design-al rendelkező alapanyagok választásával.

Egy új burkolat vitathatatlanul alapjaiban változtatja meg otthonunk, jelen esetben a konyhánk hangulatát. Sokan nem is gondolják, hogy ehhez nem feltétlen szükséges “szétverni” az egész helyiséget. Ötleteinkkel, és néhány pont esetében szakemberrel egyeztetve Ön is “megúszhatja”, és megújulhat a konyhája gyorsan, költséghatékonyan.

A csempe

Az új:

A klasszikusnak számító 15*15, vagy 20*20 cm-es fehér csempe is mutathat jól a konyhában, és a fürdőszobában is. A klasszikus fényes fehér csempék jó ár-érték aránnyal rendelkeznek, a lapok könnyedén burkolhatóak, fugázhatóak, így alacsony költségvetéssel is megvalósulhat a konyha felújítása.

Természetesen más színekben is gondolkodhatunk, érdemes szétnézni a kereskedések kínálatában, olykor a kifutó-, vagy alacsony készlettel rendelkező csempék nagyon jó áron vásárolhatóak meg, és lehet, hogy egy kisebb konyha felújítására találunk megfelelő mennyiséget.

A régi:

Amennyiben a régi csempénkkel még nincs probléma, feldobhatjuk, felújíthatjuk a megjelenését. Egyfelől alaposan tisztítsuk meg a csempét, minden szennyeződést távolítsunk el. Majd újítsuk fel a fugázást, hisz az évek alatt szennyeződések lerakódásából, vagy akár helytelen fugázóhabarcs használatából eredő foltosodás, elszíneződés lehet rajta, ami nagyban befolyásolja a kisugárzást.
A Fuga Fresca fugafelújító használatával a fugaszín egyenletesebbé válik, ezáltal megújul a külcsíny, valamint csökkenti a vízfelvételt, ami megkönnyíti a jővőbeni tisztítást is.

Ha készen vagyunk az alapos tisztítással, a fuga felújításával elgondolkodhatunk a csempe további, az összképet érintő, mégis olcsónak számító dekorálásán. Ehhez bátran válasszunk a ma már oly sok design-al elérhető csempematricát.

A régi kombinálva az újjal:

Ha a csempe cseréjében gondolkodunk, nem feltétlen szükséges a régi csempét leverni. Ezzel időt és pénzt is spórolhatunk. Ma már léteznek olyan megoldások, mellyel megvalósítható akár a csempére csempe ragasztás. Ilyen megoldás esetén mindenképp kérjük ki szakember véleményét! Ugyanis ha a fal, és/vagy a régi csempe műszakilag nem alkalmas a nagyobb súly megtartására, ez a megoldás nem jöhet szóba! Azonban ha műszakilag megfelelő a felület, alapos tisztítást, majd alapozást követően mehet a csemperagasztó, és innen már a megszokott módon történik a burkolás.

A berendezés, a design

Vitathatatlan, hogy a konyha megújulását az új bútorok, az új kiegészítők teszik teljessé. Ám például egy új konyhabútor meglehetősen zsebbenyúlós lehet. Ha nincs lehetőségünk egyelőre új konyhabútort vásárolni, újítsuk fel a régit. Különféle, könnyen használható bútorfestékekkel, vagy bútorfóliákkal és némi időbefektetéssel szuper eredmény érhető el.

A berendezési tárgyak, dekoráció kiválasztásán múlik, végül milyen stílust, milyen hangulatot fog majd sugározni az új konyhánk vagy fürdőszobánk. A modern megjelenéshez kiváló választás a fehér-fekete színek kombinációja, néhány színes kiegészítővel, növényekkel párosítva.

A konyhai padló

Ideális esetben a konyha padlójának cseréje történik. Azaz felszedjük a régit, az aljzat előkészítését követően pedig lefektetjük az újjat. Ám időt és pénzt takaríthatunk meg, ha a régi padlóra történik az új padlólap fektetése.

Ennél a pontnál – bármely lehetőséget is tervezzük kivitelezni – érdemes előbb elgondolkodni azon, hogy milyen legyen az új konyhai padló. A padló kiválasztása, annak fektetési módja is nagyban befolyásolja, milyen költségekkel kell számolnunk.

Milyen padló kerüljön a konyhába?

E három lehetőség bármelyikét választhatjuk, az alapozás, és a fektetési módjaik között azonban hatalmas különbségek vannak. Mindhárom padlótípus kiváló választás lehet a konyha új padlóburkolataként, a meglévő  padló, vagy a felverése után kapott talaj határozza meg az alapozást, és a szükséges munkálatokat.

Vinyl padló a konyhában

Laminált padló a konyhában

Read previous post:
Térkövezés: esztétikum és funkcionalitás – gyakorlati tanácsok

Nem mindenki szereti a nagy, összefüggő füves területet otthona körül, így a kert, udvar egyes részeit térkővel boríthatja. A kerti...

Close