Beltér Burkolat Laminált padló Padlólap

A laminált padlókról általában: laminált padló típusai

A technikai fejlődésenek, és a vásárlói igények változásának köszönhetően mára már a laminált padló kínálat is kibővült, többféle felületű, mintázatú, és eltérő technikai paraméterekkel rendelkező laminált padlók közül válogathatunk.

A laminált padlók típusai:

– Fózolatlan laminált padló
Semmi felületi kerekítés nincs a lapok oldalain! Az összes laminált lap szélei pontosan megfelelnek a sima és egyenletes felületnek, amely összekapcsolja a laminált lapokat. Nem is olyan régen a legelterjedtebb laminált padló típus volt.

– Fózolt, úgy nevezett V-fugás padló
A V-horony a laminált pereménél hozzáadott felületet biztosít a mélység és a meghatározás között. Minden szegély úgy van bevágva, hogy amikor a deszkákat összerakják, egy v horony látható az egyes lapok között, így még természetesebbé teszi a felületet, növelve a fahatást.

– 4 oldalt fózolt padló
A 4V- azaz 4 oldalt fózolt padlóknál, mind a hosszirányú oldal, mind a szélességet megadó rövidebb oldal tartalmazz V fugát, ami tovább növeli a laminált padló eredetiségét. Ez növeli a fa hatást, így igazi keményfa padló megjelenését kölcsönöz a felületnek.
A kőhatású laminált padlók időnként tartalmaznak egy lekerekített hornyot, mivel ez jobban kiadja a kőlapokra emlékeztető fugát.

– Dombornyomott
Laminált padlóink nagy része texturált felülettel rendelkezik, és ezt a laminált dombornyomásnak nevezik. A mintát a laminált felületébe nyomják, hogy olyan textúrát hozzanak létre, amely a padlózat megjelenését emeli, így jobban hasonlít a valódi faanyagra.

– Szinkron nyomott vagy szinkron strukturált
A regisztrált dombornyomásos eljárás ugyanaz, mint a rendszeres dombornyomás, aminek
következtében a rétegelt anyag felszínére egy mintát préselnek a textúra létrehozásához. Azonban a szinkron dombornyomással a textúra követi a nyomtatott kép mintáját és szemcséjét, és igazi autentikus megjelenést és érzést nyújt. Az iparági technológia innovációja lehetővé teszi, hogy minden egyes laminált deszka struktúrája tökéletesen illeszkedik a mintájához.

Kronotex Villa Harbour Oak

Read previous post:
A laminált padlókról általában: karbantartás, ápolás

A laminált padló egyszerűen felhasználható, karbantartható burkolat, melynek tisztítása sem okoz különösebb fejtörést. Ahhoz, hogy akár évtizedekig élvezhessük a laminált...

Close