Beltér Burkolat Csempe Fürdőszoba Konyha Padlólap

Beton hatású felületek – a rideg vagy a modern otthon alapja?

Modern, minimalista, letisztult otthonok kihagyhatatlan elemei a betonhatású padlók. A beton hatású csempék, és padlólapok fürdőszobában, konyhában és akár a nappaliban is indusztriális hatást keltenek. Egységes megjelenésivel diszkréten kiemeli a bútorokat és a kiegészítőket. Választásuk határozottan merész személyiségre vall.

Az építészetben, lakberendezésben ma egyre gyakoribbak a látszódó betonfelületek, trendinek számít a belső terekben a beton felület. A beton érdekessége, hogy gyakorlatilag soha nem találunk két egyforma felületet, a végeremdényt a szemcseméret, az anyag foltossága, az esetleges felületi egyenletlenség határozza meg a szilárdulás után. Ez a nyers szépség az, ami sokakat magával ragad. Ám valljuk be, igazán megosztó desing.

A fentebbiek okán a beltéri hidegburkolatok világába is betört a beton hatás. Az új lakberendezési trendek, a vintage és az ipari stílus előretörése kedvezően hatott, hiszen e stílusokkal szinte együtt élnek a betonhatású lapok. Padlólapok és falburkolatok, csempék esetén ezt úgy kell elképzelni, hogy a beton hatású mintázat – azaz a máz – a gres, vagy kőporcelán alapanyagra kerül. Egy valódi beton felület idővel változhat, ám egy beton hatású csempe vagy padlólap esetében ez nem fordulhat elő, valamint a felület természetesen sima, nem porózus, így megfelelően tisztítható, tisztán tartható.

Geotiles Kent betonhatású burkolat kollekció

A Geotiles Kent kollekció egy cement/beton hatású burkolat kollekció csempékkel és padlólapokkal. Színeit és formavilágát is a mai lakberendezési trendek jellemzik.

30*90 cm-es csempék, és 60*60 cm-es padlólapokat találunk a Kent kollekcióban, a szürke világosabb és sötétebb árnyalatában. Letisztult, modern otthonok tökéletes burkolatává válhat. Dekorcsempéi megtörik az egysíkú felületet mintázatukkal, akár egy-egy kisebb-nagyobb falrészleten alkalmazva.

Alkalmas konyhába, szobába, fürdőszobába, közlekedő területekre, otthonunk bármely helyiségébe. Csempéit csak beltéri  felhasználásra ajánljuk, azonban Reggio padlólapjai fagyálló tulajdonságuk miatt akár kültérre is burkolhatóak.

Sokak szerint a beton burkolat a legkevésbé sem teremt otthonos környezetet. Ezzel nem feltétlen érünk egyet, hisz a betonhatású felület tökéletes alapot teremt a letisztult, modern berendezési tárgyaknak, kiegészítőknek, melyek megfelelő hangsúlyozásával és színeivel tökélesen barátságos, otthonos otthont teremthetünk.

Read previous post:
A “lecce-i kő” otthonunk hangulatáért

A valódi kő padlólapok nyomán készülő kőhatású kerámia padlólapok népszerűsége töretlen. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy a gyártók újabb és...

Close