Beltér Burkolat Fürdőszoba Konyha Otthon, lakás Padlólap

A “lecce-i kő” otthonunk hangulatáért

A valódi kő padlólapok nyomán készülő kőhatású kerámia padlólapok népszerűsége töretlen. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy a gyártók újabb és újabb design-al rukkolnak elő. Az Atlas Concord Diesis padlólapokat például a Chianca Leccese hasított kő burkolatok ihlették.

Az Atlas Concord Diesis gres porcelán padlólap kollekció a mogyoró áranyalataiban, háromféle színben érhető el, 30*60 és 60*60 cm-es méretben, sima, vagy strutúrált felülettel. A kollekció hiteles megjelenését kiegészíti és megerősíti a 30*60 cm-es Tumbled lap, amelynek exkluzívan megmunkált széle az idők folyamán megkopott kőre emlékeztetnek.

Érdekesség e padlólap tervezéséről, az ihletet adó “lecce-i kőről”: Lecce, a dél-olaszországi város a barokknak és a “lecce-i kőnek” köszönhetően vált híressé. Ennek a vidéknek az építészetét a lecce-kőből készült elemek jellemzik, melyek a helyi kézművesek kézügyességének és kreativitásának eredményei.
A leccei kő egy jól megmunkálható mészkő, a fehértől a szalmasárgáig terjedő színben.
A salento nyelvjárásban „leccisu” néven ismert Lecce követ a szabadtéri kőbányákból nyerik ki, hagyományos méretű 25x35x50 méretű tömbökben, majd fűrészelik, és körülbelül öt vagy hat, 50×35 cm méretű lapot kapnak. A kapott lemezt “chianca” -nak nevezik, amelyből más kifejezések származnak, mint például a “chiancatu”, amely a lecce-kőlapokkal borított padlót jelzi. A chianca a mai napig a lecce-i teraszok vitathatatlan prímása, amelyet a salento-i épületek lapos tetőinek bevonására használnak. Forrás: pietraleccese.net

Az Atlas Concord Diesis gres porcelán padlólap kollekció mediterrán hangulatot áraszt, a természetességet teremti meg otthonunkban, barátságosan meleg színárnyalataival.
A Tumbled lapok különlegessége vitathatatlan. A kapott felület a régmúlt idők romantikáját teremti meg a környezetben, időtállóan “régi” felülettel. R10-es csúszásmentes felületének köszönhetően vizes helyiségekbe, vagy kültérre, teraszra is kitűnő választás.

Diesis gres padlólapok kiváló választás konyhába, nappaliba, közlekedő felületekre, fürdőszobába, vagy erkéylre, teraszra egyaránt. A nappali mediterrán hangulatához fantasztikus alapot képezhet. Padlófűtés esetén is alkalmazható.

A 60*60 cm-es lapok rettifikált kivitelezésénék köszönhetően a rendekívül vékony fuga miatt homogén felületet képeznek.

Válassza bátran a Diesis padlólapokat otthona burkolataként, és élje át az olasz Lecce városának fantasztikus hangulatát nap mint nap.

Read previous post:
Kőhatású burkolat kollekció innovatív technológiával

A tengerpartot idéző kőhatású padlólapok a tenger tisztaságát, a homokos part bársonyosságát, varázslatos kisugárzását hozzák el otthonunkba. A Ragno Eterna...

Close