Beltér Burkolat Konyha Laminált padló Otthon, lakás Padlólap

Laminált padló a mindennapokban

Természetközeli hangulatú, melegséget sugárzó otthon laminált padlóval a legegyszerűbb, leggyorsabb megteremteni. A laminált padló az a melegburkolat, mely rendkívül egyszerűen fektethető, és szinte otthonunk bármely helyiségében alkalmazható, időtálló burkolat, még padlófűtés esetén is.

A klasszikusnak számító famintás laminált padlólapok természetközeli hangulatot teremtenek otthonunkban, modern vagy akár klasszikus berendezéssel egyaránt. Ám a köztudatban elterjedt famintás laminált padlók mellett ma már csempe és kőhatású mintázattal ellátott laminált padlót is vásárolhatunk.

Fektetése:

krontex-harbour-laminált

Krontex Harbour laminált padló

A laminált padlóval való burkolás rendkívül gyors, nem szükséges ragasztóanyag, kitöltőanyag, hiszen teljes pontossággal illeszkednek egymáshoz a lapok. Klikk rendszerben fektethetőek, tökéletes illesztésekkel, így ragasztani sem szükséges. Fektetésekor minimális por keletkezhet, az esetleges vágás következtében.

Burkolásnál száraz, pormentes aljzatot igényel, mint minden más burkolat.

Az aljzatra ajánlott párazáró fóliát helyezni, amire kerülhet a lépészaj csökkentő réteg, ami után következhet maga a laminált padló fektetése (ragasztás nélkül), ún. úsztatott eljárással.

Nem elhanyagolható információ, hogy felújításnál nagyon érdemes a laminált padló választékot is áttekinteni, hisz hatalmas szín és mintaválaszték áll rendelkezésre, és a laminált padlók rendkívül alacsony beépítési magassággal is kivitelezhetőek, akár mindössze 1 cm-el – lapvastagság függvénye.

A hatalmas szín-, és mintaválaszték vitathatatlan, és ugyan még kevésbé elterjedt a köztudatban, de a laminált padlók a megszokott famintázat mellett csempe-, és kőhatású mintázattal is elérhetőek a kereskedések kínálatában. Érdemes felkutatni a lehetőségeket.

Napi használat, tisztítás

laminalt_mopLaminált padlóval szinte bármely helyiség burkolható, azt azonban vegyük figyelembe, hogy nem vízállóak, így fürdőszoba burkolására például kevésbé ajánlottak, mert az illesztéseknél felázhat, felhólyagosodhat.

Nagyon jó kosztűrők, még a cigaretta parázs sem hagy rajtuk nyomot. Tisztításuk egyszerű, porszívózást követően nedves moppal töröljük át, hagyjuk felszáradni. A tisztító vízhez adagoljunk speciális, laminált padlóhoz való padlótisztítószert, vagy használhatunk akár öblítőszert is, a friss, tiszta illat, és a csíkmentes felület érdekében. Figyeljünk arra, hogy kerüljük a bő vizes felmosást!

krontex-timeless-oak-laminalt

Krontex Timeless Oak laminált padló

A laminált padlóknak is gyárilag fel kell tüntetni a kopásállóságát a csomagoláson. A kopásállóság függvényében alkalmasak lakossági (otthoni) vagy akár közületi felhasználásra is. Otthonunknak hangulatos, időtálló burkolata lehet hálószobában, nappaliban, folyosókon, egyéb közlekedő helyiségekben, vagy akár konyhában is. Padlófűtés esetén is alkalmazhatóak.

A sokrétű felhasználásnak, és a változatos kínálatnak köszönhetően szinte bárki megtalálhatja a legmegfelelőbb laminált padlót, mellyel otthonába varázsolhatja a természet nyújtotta békét és nyugalmat.

classen_laminalt_padlo

Classen laminált padló

krontex-kastanie-laminalt

Krontex Kastanie laminált padló

Read previous post:
Ismerkedjünk a laminált padlókkal

Esztétikum, strapabíróság, hatalmas szín-, és mintaválaszték, aprólékos, korszerű gyártási technológia - és még sorolhatnánk a laminált padlók előnyeit. Laminált padlóval...

Close