Beltér Burkolat Laminált padló Otthon, lakás Padlólap

Ismerkedjünk a laminált padlókkal

Esztétikum, strapabíróság, hatalmas szín-, és mintaválaszték, aprólékos, korszerű gyártási technológia – és még sorolhatnánk a laminált padlók előnyeit.
Laminált padlóval burkolni egyszerű, praktikus, és a design-t tekintve sem kell kompromisszumot kötnünk.

A laminált padlók hatalmas választéka miatt talán nem egyszerű a választás, hisz szebbnél szebb kivitellel találkozhatunk a kereskedések kínálatában. Mintázata többnyire fa hatású, ám a változó piaci igényeknek köszönhetően már kő hatású, vagy csempe hatású felületi kivitelt is választhatunk, igényeink szerint. Színük és mintázatuk éppoly valósághű bármely design-al, mégis színárnyalati eltérésektől mentes. Az egyedi kivitelnek csak a képzeletünk szabhat határt, hisz a laminált padlók mintázata, lerakási módja egy helyiségen belül is változtatható.

classen_laminalt_padloA laminált padlók vastagsága 6-12 mm általában, így beépítési magassága alacsony, felújítások során nagyon fontos lehet, hisz választhatunk olyan vastagságot is, aminek beépítési magassága mindössze 1 cm.

Tökéletesen, hézagmentesen fektethetőek, nem kell kitöltőanyagot, fugát használni. Nincs szükség felületi kezelésre, lakkozásra, hisz gyárilag időtálló, kopásálló felületet kapnak a laminált padlók.
A laminált padló felületi ellenállóságának egyik legjobb bizonyítéka, hogy még a cigaretta parázs sem hagy rajta nyomot, ellenáll a tűsarkú cipőknek, és még a háztartási oldószereknek is.

Anyagának 90% faőrlemény, ez a hordozóanyag, erre kerül rá a kopásálló dekorréteg, ami UV álló, színtartó. Ezt egy gyantás védőréteg vonja be, ami a kopás és karcállóságról gondoskodik.

larakasFektetése nagyon egyszerű, ún. click rendszerben, pattintással összeilleszthetők a laminált padlólapok. Tisztításuk is egyszerű, porszívózást, olykor nedves ruhás takarítást igényelnek. Azonban figyeljünk arra, hogy csak nedves ruhát használjunk, ugyanis a bő vizes felmosás hatására az illesztéseknél idővel felhólyagosodhat a gyönyörű laminált padlólapunk.

Mivel mesterséges dekor és kopóréteg gondoskodik az időtálló design-ról, a felület csiszolása tilos!, hisz ezzel tönkre tennénk a burkolatot.

laminalt_tisztitas2A laminált padlók is, mint minden padlólapok különböző kopásállósággal rendelkeznek. Nagyobb forgalmú helyiségekben, konyhában, nappaliban, közlekedőkben mindenképp magas kopásállóságút használjunk. Hálószobákban elegendő az alacsonyabb kopásállóságú laminált padló is.

A laminált padlónak nem létezik kültéri változata, kizárólag beltérben alkalmazhatóak, azonban padlófűtés esetén is tökéletes burkolatok.

Milyen helyiségekbe alkalmazható laminált padló?
Beltérben bármelyik helyiséget burkolhatjuk velük, a kopásállóságot kell figyelembe vennünk. A felületi vízállóságra is fordítsunk figyelmet, amennyiben vizes helyiségekben szeretnénk alkalmazni.

classen3A laminált padló legfőbb jellemzői:

  • erős kopásállóság, karcálló
  • padlófűtés esetén is alkalmazható
  • hatalmas szín-, és mintaválaszték
  • nagy igénybevétel esetén is alkalmazható
  • alacsony beépítési magasság
  • magas gyártói minőségi garanciavállalás – akár 10-25év garancia
  • rendkívül pontos illesztés
  • nem igényelnek felületi kezelést, karbantartást

Laminált padlót választani tökéletes döntés, hisz fektetése rendkívül egyszerű, tiszta, és gyors. Design tekintetében legyen elvárásunk famintás, vagy csempe-, akár kőmintás változat, a kínálat hatalmas a kereskedésekben. Természetes fa hatású laminált padlók valósághű megjelenésükkel közelebb hozzák a természetet otthonunk bármely helyiségében.

Read previous post:
Térkövekről általában II.

Kerti vagy udvarburkolat esetén nem egyszerű a választás, ám a hatalmas kínálatban ki-ki megtalálhatja a számára legtökéletesebbet. A mai technikának...

Close