Beltér Burkolat Laminált padló Otthon, lakás Padlólap

Laminált padló fugával? Létezik!

Ha igazán különleges, valódi fa padlóra emlékeztető melegburkolatot szeretne otthonába, válasszon V-fugával rendelkező laminált padlót. A fugázott laminált padló valójában fózolt laminált padló, ami minőségi és esztétikai pozitívumokat is magában hordoz.

“V” fuga a laminált padlónál, a fózolt kialakítás: amikor a padlólapok éle le van csapva (általában 45fokban csiszolt), így a padlólapok találkozásánál van egy kis V alakú bemélyedés, ami lehet a padló két hosszú, vagy mind a négy oldalán.

Egyesek tartanak ettől a laminált padló fajtától különleges megjelenése ellenére. Nem kellene! Miért is alaptalan a félelme ettől a lapfajtától?

A laminált padló fózolás egyik előnye látványában rejlik. Mivel a padlólapokat optikailag elkülöníti egymástól a V-fuga, valódi fa padló hatását kelti.

Swiss-Krono Tex, Prestige, Chestnut Beige laminált padló

Amellett, hogy jól néz ki, a legfontosabb szerepe mégis más. Ugyanis az illesztéseknél keletkező mikro rések, ahol a víznek bejutási lehetősége van, a fózolással elkerülhetőek. Például a Swiss-Krono Tex V-fugával rendelkező laminált padlóinál minden fózolt él duzzadásvédelemmel van ellátva, így a víz bejutása gyakorlatilag kizárt, meghosszabbítva ezzel a padló élettartamát. Példálul a My-Floor termékcsalád.

Egy másik fontos szerepe a diletálásban rejlik, nem púposodik fel a padló a fuga flexibilitása miatt.

Sokan, azt gondolják, hogy nem lehet jól tisztítani a kis réseket, megül bennük a por, az egyéb szennyeződések. Valójában ez nem így van. Mivel pici V alakokat képez a fóz, így egy egyszerű porszívózással, de akár egy felsöpréssel is könnyen takaríthatjuk.

Válasszunk tehát bátran a Kronotex kínálatából is V fugával rendelkező laminált padlót, így otthonunk burkolata könnyű kezeléssel (mivel laminált padlólapról van szó, nem kell csiszolni, lakkozni) és fektetéssel a valódi fa padlóra emlékeztető padlózatot kaphat.

Swiss-Krono Tex, Prestige, Chestnut Beige laminált padló

Read previous post:
A tölgy természetessége a padlón

Ha egyszerűen burkolható, természetességet, melegséget sugárzó burkolatot keres otthonába, a laminált padló a tökéletes választás: rendkívül egyszerűen fektethető melegburkolat, mely...

Close