Burkolat Kültér, kert Padlólap

Ütésvédelem a játszótereken

Az esésvédő gumiburkolat használata a lakossági játszótereken is elterjedt, már nem csak a közterületi játszótereken. Hisz bármilyen játszótéren leeshet a játékról a kisgyermek, meg kell óvnunk, ne szenvedjen súlyos sérüléseket.

Természetesen a gumiburkolatok használata sem garantálja, hogy játék közben eleső, leeső gyermekünkön nem fordul elő horzsolás, zúzódás, a kockázat mindenképpen csökkenthető, valamint megóvhatjuk gyermekeinket az esetleges a súlyosabb sérülésektől.

A közterületi játszótereknek minden esetben meg kell felenie az Euróai Uniós EN 1176 és EN 1177 szabványok előírásainak. A szabvány szerint az esési magasság figyelembe vételével kell kiválasztani a megfelelő vastagságú esésvédő gumilapot.

A gumiburkolat használatának köszönhetően minimálisra csökken a gyermekek sérülésének esélye az esési energiát elnyelő tulajdonság miatt.

A jelenlegi szabvány alapján közterületi játszóterek esetében 1 m feletti esésmagasságnál kötelező ütéscsillapító burkolat használata. 1 m alatt a füvesítés is megengedett, így az alacsonyabb játékoknál, nem szükséges külön burkolatot építeni. Azonban ha betonozott az aljzat, az ilyen magasságú játékoknál is kötelező az ütéscsillapító burkolat építése. Igaz, hogy ezek a szabályok csak közterületi játszótereken kötelezőek, mégis felhívjuk a figyelmet arra, hogy családi házunk udvarában is érdemes alkalmazni őket, hisz a szabályozások célja gyermekeink védelme.

Az esésvédő gumilapok kiemelt jellemzői:esesvedo_gumi
– nagyfokú rugalmasság, ütéscsillapítás (energia elnyelő képesség)
– csúszásmentes felület
– nagyfokú kopásállóság és erős színtartósság jellemzi
– könnyű telepíthetőség
– felszedés és az újra lerakás bármikor anyagveszteség nélkül lehetséges

Az esésvédő gumiburkolatok többféle méretben, vastagságban és színben elérhetőek, így bárki megtalálja az udvari játszótér kialakításhoz számára legmegfelelőbbet.

Természetesen egyetlen szabvány betartása sem garancia arra, hogy nem fordul elő horzsolás vagy zúzódás, de a gumiburkolatok használata csökkenti ezek lehetőségét.

gumilap

 

 

Read previous post:
Gumiburkolatok: információk, karbantartás, ellenőrzés

A gumiburkolatok alapanyaga újrahasznosítási eljárással készül használt autógumiból. A gumiburkolatok csúszásmentesek, kiváló a vízáteresztő képességük és gyorsan száradnak. A gumilapok könnyen...

Close