Beltér Szén-monoxid érzékelő

Biztonságos otthon fűtési szezonban is CO vészjelzővel

Otthonunkban is különböző veszélyeknek vagyunk kitéve, mely a fűtési szezonban fokozottabb.
Hazánkban fűtési szezonban rengeteg szén-monoxid mérgezés történik, melyek megelőzhetőek megfelelő minőségű szén-monoxid vészjelző használatával.

Különösen fontossá vált a védekezés napjainkra, mivel az elmúlt évek során a korszerűsítettük lakóépületeinket, szigtelést, műanyag nyílászárót kaptak a társasházak, így a “természetes” szellőzés mára már igen csekély. Valamint a lakások, otthonok fűtőberendezései sajnos sok helyütt már elavultak, nem megfelelő állapotúak. A megfelelő szellőztetés mellett óvjuk meg magunkat és családunkat CO vészjelző készülék beszerelésével, előzzük meg a mérgezést.

Fontos felhívnunk a figyelmet arra, hogy amennyiben nyílt égésterű gázkészüléket, átfolyós vízmelegítőt használ otthonában, mindenképp szereljen fel CO vészjelzőt, a bukóra nyitva hagyott ablak nem megoldás, és költséges is.

CO érzékelőt vásárolhatunk szinte bármely nagyobb áruházban, kb. 4-25ezer forintért. Azoban ne spóroljunk az árán, jó minőségű CO vészjelzőt válasszunk, mely tanúsítvánnyal rendelkezik, és megbízható gyártótól származik. Honeywell szén-monoxid érzékelő választásával több, mint 50 év gyártói tapasztalatát hívja segítségül családja védelmében.

A Honeywell XC70 szén-monoxid vészjelző, hang- és fényjelzéssel figyelmeztet a veszélyre. Az európai EN50291:2001 szabványnak is megfelelő érzékelő speciális karbantartás nélkül is üzembiztos. A készülék teljesen magyar nyelvű, a hozzá tartozó használati útmutatókkal, megfelelőségi tanúsítvánnyal együtt.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálatának megfelelt a termék:
https://www.nfh.hu/sites/default/files/szenmonoxid_pozitiv_20150305_0.pdf
“Forrás: internet, 2015-03-05”

Az X-series CO vészjelzők minden tagja képes a szabványos riasztási szinteknél korábban, úgynevezett előriasztást adni. Ezzel a funkcióval a vészhelyzeti riasztási szint 25, 50, 75 százalékánál előriasztást ad a vészjelző, és a “Szellőztessen” jelzés jelenik meg. Azok akik az átlagosnál komolyabban aggódnak, a készülék aktiválásakor külön engedélyezhetik ezt a funkciót. Normál használat mellett ezen funkció alkalmazása nem szükséges.

Szén-monoxid riasztó vásárlása esetén ne spóroljunk, hisz családunk és saját életünk múlhat rajta.

A szén-monoxid érzékelőknek a gyártó minden esetben megadja az élettartamát. Ezt az élettartamot vegyük komolyan! Ne használjunk, ne bízzunk olyan készülékben, mely ezt az élettartamot meghaladta.
Ha jelez a szén-monoxid vészjelző azonnal nyissunk ablakot, ajtót és hagyjuk el a lakást! Menjünk ki a szabad levegőre, és várjunk negyed, vagy akár fél órát, hogy alaposan kiszellőzzön a helyiség, lakás. Hívjunk szakembert a készülékek ellenőrzésére.

Forrás: https://www.honeywellcoriaszto.hu/hova_szereljem/szen_monoxid_veszjelzok

Ahol tovább tájékozódhat:

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság >>

Honeywell oldala >>

Read previous post:
Intelligencia az intim területek higiéniájáért: Wellis Delphi okos WC

Mai modern, rohanó világunk már-már futurisztikus termékfejlesztéseket produkál szinte minden területen. Az automatizáció elérte az otthonunk minden helyiségét, így a...

Close