Ablak, árnyékoló Otthon, lakás Tető

Hővédő rolók működtetése, felszerelése

A külső hővédő roló felszerelése és működtetése rendkívül egyszerű, a felszereléshez sem szükséges szakember segítsége. Használatuk főként a nyári nagy melegben különösen ajánlott a tetőtérben, hisz a VELUX külső hővédő rolói még azelőtt megfékezi a napsugarakat, mielőtt azok elérnék az ablaküveget.

A külső hővédő rolók használatával akár 72%-kal csökkenthető a helyiség felmelegedésének mértéke, 5-6 fokkal hűvösebbet érhetünk el. A VELUX külső hővédő rolók egyszerűen, annak ellenére, hogy külső hővédelmet biztosítanak, belülről felszerelhetők.

 

Működtetésük lehetséges a következő módokon:

Manuálisan (MHL) – kézi működtetés
A kézi működtetésű árnyékolók egyszerűen működtethetők akár kézzel vagy távnyitórúddal is. Kézi működtetésű, alacsonyabban lévő tetőtéri ablakokhoz tökéletes. A külső hővédő roló felszerelése és működtetése rendkívül egyszerű: ha az ablak szárnyát átfordítja, és a rolót az aljára akasztja, a roló a visszafordításkor automatikusan kifeszül. Használaton kívül az ablak felső részén lévő rolótokba húzódik vissza.

Kötéllel (MAL)
A kötéllel működtethető külső hővédő roló a magasan beépített ablakokhoz ajánlott, ideális kiegészítő.

Napelemmel (MSL)
A napelemes működtetésű rolók kényelmesen, távirányítóval működtethetőek. Nem igényelnek elektromos hálózatba való bekötést, kiválóan felszerelhetők kézi vagy napelemes működtetésű ablakokra. A roló külső felületén elhelyezett napelem biztosítja a motor működését beépített akkumulátor segítségével. A napelemek még felhős időben is töltődnek. Egy teljesen feltöltött napelemmel kb. 100 alkalommal lehet a rolót mozgatni, élettartamuk 10 év.

Elektromosan (MML)
A VELUX elektromos rolók érintőképernyős vezérlővel a lakás bármely részéből távirányíthatók, ha VELUX INTEGRA® tetőtéri ablakokra kerülnek. (A rendszer működéséhez a KUX egyfunkciós irányítási rendszert is meg kell vásárolni, kivéve akkor, ha INTEGRA® ablakra kerül.)

velux_kerdojelFelszerelésük rendkívül egyszerű, belülről felszerelhetők, beszerelési segédletet itt talál >>

Külső hővédő roló általános jellemzői:
– hatékony hővédelem, akár 5-6 fokkal alacsonyabb hőmérséklet
– használatával kevesebbet kell működtetnie légkondicionáló berendezését
– kellemes szórt fényt teremt a belső térben
– zavartalan kilátást biztosít lehúzott állapotban is
– csökkenti az UV sugarak hatását, így védve a bútorokat, lakástextílíákat a fakulástól

(Adatok, információk forrása a Velux hivatalos weboldala https://velux.hu)

Read previous post:
Hővédelem a tetőtérben

Különösen a nyári nagy melegben a hővédelem elengedhetetlen a tetőtérben. A külső hővédő roló a VELUX tetőtéri ablakok nélkülözhetetlen kiegészítője. Hatékony...

Close